Hoppa till huvudinnehållet

Youtube-profiler sätter färg på Snorkråkan: ”En ära”

Publicerad:
Säsong två av barnserien ”Snorkråkan” spelas just nu in på Sjölunda. I denna säsong flyttar inga mindre än Youtube-profilerna Gordon Dewoon, Hampus Hedström och Manfred Erlandsson in på kollot.
Säsong två av barnserien ”Snorkråkan” spelas just nu in på Sjölunda. I denna säsong flyttar inga mindre än Youtube-profilerna Gordon Dewoon, Hampus Hedström och Manfred Erlandsson in på kollot. Foto: Thomas Kühnel

Andra säsongen av Kass Humors barnserie ”Snorkråkan” spelas just nu in.

– Denna säsong är ännu bättre, nu ska det bli riktigt stort, säger producenten Andreas Hansen.

Serien, som sändes i SVT i fjol, handlar om sommarkollot ”Snorkråkan” där barnen får många roliga upplevelser, tillsammans med sina tokiga ledare.

Nu är en ny säsong på tio avsnitt på gång och spelas in vid Flarken på Spårön och i Sjölunda semesterby under juni och juli månad.

– Vi vill jobba lokalt och kallar oss därför lokalproducenter. Vi är helt enkelt stolta att vi är härifrån. Och vi är så extremt tacksamma för allt vi får av Lidköpingsborna, alla stöttar oss, säger Andreas.

De 26 skådespelande barnen har valts ut via filmsnuttar de skickat in till Kass Humor-gänget.

– Vi fick över 300 ansökningar, hade vi kunnat hade vi tagit med allihop.

Producenten Andreas Hansen tycker att det är ”jättekul och fantastiskt” att serien har fått en andra säsong.
Producenten Andreas Hansen tycker att det är ”jättekul och fantastiskt” att serien har fått en andra säsong. Foto: Thomas Kühnel
Ny sommar på Snorkråkan - söker barn till kollot

Kända Youtube-profiler

Förhoppningen från start var att serien skulle samla både barn och vuxna framför tv:n, något SVT har sett att produktionen lyckats med.

– Vi har haft som målsättning att bli ett familjeprogram, det är jättekul och fantastiskt att få fortsätta. Nytt för denna säsong är att vi höjer kändisskapet, på kollot kommer tittarna möta en ny stuga med ansikten de känner igen.

Det är inga mindre än Youtube-profilerna Gordon Dewoon, Hampus Hedström och Manfred Erlandsson som flyttar in på sommarkollot.

– Det är en ära att få hänga med Kass Humor-gänget hela sommaren. Två bra gäng som slås ihop helt enkelt, säger Hampus.

Gordon fyller i:

– Och Lidköping, vilken stad! Man känner sig som hemma, alla är så välkomnande.

De tre grabbarna känner varandra sedan tidigare och ser på sommarens jobb med glädje.

– Jag har alltid vetat vilka Kass Humor är, ett litet gäng som är sjukt proffsiga. Det är få som lägger så mycket tid på att få det snyggt, det är på riktigt konst även om det är tramsigt, säger Manfred.

En scen spelas in, där de tre grabbarna möter kolloledarna i ett vattenkrig.
En scen spelas in, där de tre grabbarna möter kolloledarna i ett vattenkrig. Foto: Thomas Kühnel

"Tar ikapp barndomen”

När NLT är på plats under torsdagen spelas en scen in där de tre grabbarna möter kolloledarna i ett vattenkrig.

– Det känns inte som man jobbar! Jag var aldrig på kollo när jag var liten, så jag tar ikapp barndomen nu. Jag lär mig dessutom massor som jag kommer ha nytta utav i framtiden, säger Gordon.

Andra kända ansikten kommer dyka upp när ”Snorkråkan” har premiär på SVT i höst, bland annat Kodjo Akolor och Daniel Nordberg.

Är det verkligen vatten i vattenballongerna? Det får vi svar på senare i höst.
Är det verkligen vatten i vattenballongerna? Det får vi svar på senare i höst. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

Kass HumorLidköpingNyheterSVT

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.