Hoppa till huvudinnehållet

Ingen förändring kring seniorkort i Götene

Publicerad:
Kommunstyrelsen i Götene föreslår fullmäktige att avslå Miljöpartiets motion om att alla 70-plussare i kommunen ska få seniorbiljett på Västtrafiks linjer.
Kommunstyrelsen i Götene föreslår fullmäktige att avslå Miljöpartiets motion om att alla 70-plussare i kommunen ska få seniorbiljett på Västtrafiks linjer. Foto: NLT arkiv

Götene kommun kommer inte att byta åldersgräns för seniorkort. Åtminstone inte i dagsläget. Istället inväntas resultatet av en utredning.

I höstas motionerade Kirsten Callander Junker (MP) om att alla 70-plussare i Götene kommun ska få seniorbiljett på Västtrafiks linjer.

För närvarande är det kommuninvånare som är 75 år eller äldre som får seniorbiljett. De enda åldersgränserna som finns att välja bland i utbudet är 65+ eller 75+.

MP-förslag: "Seniorbiljett för alla 70-plussare i Götene"

Kommunstyrelsen har haft ärendet på bordet och föreslår fullmäktige att avslå motionen.

Motiveringen till detta är att kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen gör en utredning där nuvarande modell och varianter på åldersgränser ses. Denna görs efter att det blivit en annan zonindelning i regionen.

– Utredningen beräknas vara klar tidigt under 2022. I avvaktan på den avslår vi motionen och följer sedan vad utredningen kommer fram till, säger kommunalrådet Susanne Andersson (C).

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)KollektivtrafikKollektivtrafiknämndenMiljöpartietPolitikVästtrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.