Hoppa till huvudinnehållet

E20 arbetet snart i Essunga - då påverkas trafikanterna

Publicerad:
Snart är E20-arbetet igång även i Essunga kommun
Snart är E20-arbetet igång även i Essunga kommun Foto: Mattias Olsson

Nu är arbetet med utbyggnaden av E20 väldigt nära att påbörjas också i Essunga kommun. Redan i nästa vecka kan de första förberedelserna på sträckan Eling - Ribbingsberg vara igång.

Det är är nu klart med en entreprenör till arbetet, PEAB anläggning, och Martin Ekdala, Trafikverkets projektledare på etappen Ribbingsberg - Eling, tror att arbete kommer att vara igång mycket snart.

– När arbetet är igång vet jag inte exakt. Men vi har fått indikationer på att man redan i nästa vecka ska åka ut och börja förbereda. De kommer att börja i Eling, och det ska ju bland annat byggas en bro där så man kommer att börja med att schakta och så småningom kommer man att behöva leda om trafiken, säger Ekdala.

Det kommer dock att dröja ett tag innan trafikanterna kommer att påverkas.

– Det borde inte bli någon direkt påverkan för trafiken förrän i början på augusti, säger Martin Ekdala.

Ekdala är nöjd över att arbetet snart är igång.

– Det känns ju alltid bra att komma igång med alla projekt, särskilt ett sådant som det här när man har jobbat och planerat länge för det.

Planen är att sträckan ska vara klar under 2023.

Artikeltaggar

E20Essunga kommunNyheterTrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.