Hoppa till huvudinnehållet

Skateboardföreningen får fyra miljoner från Arvsfonden

Publicerad:
Allmänna arvsfonden bidrar med drygt fyra miljoner till den planerade betongparken i Framnäsområdet. Skateboardföreningen hade dock hoppats på ett högre belopp.
Allmänna arvsfonden bidrar med drygt fyra miljoner till den planerade betongparken i Framnäsområdet. Skateboardföreningen hade dock hoppats på ett högre belopp.

Drygt fyra miljoner får Lidköpings skateboardförening från Allmänna arvsfonden till anläggandet av den planerade skateparken i Framnäsområdet. En rejäl slant, men samtidigt cirka en miljon mindre än vad man hoppats på.

Beskedet om pengarna från Arvsfonden är alldeles nytt när NLT når skateboardföreningens Gustav Löfholm och än har inte styrelsen hunnit med någon diskussion om vad summan betyder för parken.

– Vi hade sökt drygt fem miljoner, så med det här bidraget kan vi inte genomföra projektet med den budget som ligger just nu, konstaterar han och avstår vidare spekulationer om vägen framåt innan styrelsen har sagt sitt.

– Vi ska samlas och se hur vi går vidare. Antingen behöver vi försöka få in mer pengar eller så får vi skära i planen för parken, säger föreningens Gustav Löfholm.

Fyra miljoner är dock alltid fyra miljoner, och med den summan är Arvsfonden den största finansiären före Lidköpings kommun, 1,3 miljoner, och Sparbanksstiftelsen, cirka en miljon.

Hur ligger ni till tidsmässigt?

– I stora drag handlar det om att försöka producera och bygga parken under hösten så att den kan stå klar till nästa säsong, säger Gustav Löfholm.

För att så ska kunna ske måste ett antal bitar falla på plats. Finansieringen är en sådan, och där är de tyngsta bidragsposterna nu i hamn i och med beskedet från Arvsfonden. En annan fråga handlar om marken i kvarteret Kniven där banan ska ligga.

– Vi har arrendeavtal och vi har bygglov på plats, men det ställs vissa krav på hur vi förbereder marken, så där har vi en dialog med kommunen nu om hur vi går vidare.

Handlar det om att nya markundersökningar måste göras?

– Det har ju gjorts en del därute. Vi behöver fastställa vad som är gjort och om man kan gå på det och vad det ställer för krav på en byggherre om hur schaktmassor hanteras och så där.

När kan Lidköpingsborna räkna med att ta sina första åk?

– Målsättningen och visionen är framåt vårkanten 2022. Säsongen 2022 ska vi kunna erbjuda skateboardåkning utomhus i betongpark i Lidköping!

Artikeltaggar

Allmänna arvsfondenFramnäsFritid och livsstilLidköpings kommunLidköpings skateboardföreningSkateboardSkateparkVästra hamnen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.