Hoppa till huvudinnehållet

Biblioteket, museet och konsthallen öppnar för besökare: ”Känns riktigt bra”

Publicerad:

Efter beskedet om lättnader i restriktionerna öppnar kultur och fritid sina verksamheter igen. Från och med tisdag den 1 juni tar biblioteket, konsthallen och Vänermuseet åter emot fysiska besök. Men det är alltjämt med vissa begränsningar.

– Det här känns riktigt bra kan jag säga.

Det är kultur- och fritidschef Tobias Bengtssons spontana kommentar strax efter Roger Ahléns (S) ordförandebeslut på fredagen om att återgå till ordinarie öppettider i verksamheterna.

Men det är inte business as usual till 100 procent.

– Verksamheterna har jobbar ganska hårt med olika åtgärdsplaner för att hålla ett tryggt öppethållande. Vi kommer att begränsa antralet besökare och tiden man får vara på det olika ställena bland annat, säger Tobias Bengtsson.

Max 30

Det innebär åtminstone inledningsvis max 30 besökare på biblioteket respektive Vänermuseet och 15 i konsthallen och för biblioteket gäller max 20 minuter per besök.

– Rekommendationerna tillåter fler, men vi vill se lite så att vi inte får trängsel, det spelar ju ingen roll hur stor ytan är om alla står på samma ställe.

På badfronten sker enligt tidigare beslut ordinarie öppning av Framnäsbadet redan i helgen där upplägget kommer att vara enligt samma mänster som förra sommaren med begränsat antal besökare och stängning för städning mitt på dagen. Badhuset håller däremot fortsättningsvis stängt. Det är dock är standard under sommarperioden och inte coronarelaterat.

När det gäller idrottsanläggningarna, som sedan tidigare kunnat användas för ungdomsidrott, är nyheten att även vuxna kommer att kunna träna inomhus.

– Det har varit lite otydligt tidigare, men nu är det tydligt att de säger att om man inte kan vara utomhus får man vara inomhus, men att föreningarna ska ta största hänsyn naturligtvis.

.

Artikeltaggar

BibliotekCoronavirusetFritid och livsstilLidköpingNöje/KulturSamhälleVänermuseet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.