Färre lag - fler matcher.
Då myser Jesper Bryngelson, tränare i Lidköpings AIK.
– Jag tycker att det är det mest rättvisa, säger han.
Bandyallsvenskan hade, i spåren av coronapandemin, en udda säsong. Två lag (Örebro och Rättvik) tog klivet upp, samtidigt som serien inte fylldes på underifrån.
Kontentan blir 14 lag, istället för 16, i vinter.
Tidigare har allsvenskan delats upp i två geografiska pooler, där det har varit dubbelmöte med lagen närmast (22 omgångar).
Dubbelmöten
Nu blir det dubbelmöten med samtliga lag (26 omgångar).
– Det är så en serie ska spelas. I poolspelet kan lottningen avgöra för mycket. Det är skillnad på om man möter exempelvis Ljusdal och Falun hemma mot borta, säger Jesper Bryngelson.
Han fortsätter:
– Jag vet att många trycker på ekonomin, att det kommer bli tufft. Man allsvenskan har nått en så hög standard att det måste få kosta.
Tillbaka till 16 lag
Bryngeslon hade gärna sett att allsvenskan hade innehållit 14 lag, även fortsättningsvis. Grundtanken är dock att serien ska växa till 16 lag igen säsongen 2022/23.
– Det stora problemet är att elitserien, enligt mig, innehåller fyra lag för mycket. Jag förstår att det inte går att lösa nu, men man kanske får lägga det på en treårsplan.
Tunga tapp för Laik: ”Vår metod är inte att betala spelare”Fakta
Bandyallsvenskan
Gripen Trollhättan BK, ÅbyTjureda IF, Kalix Bandy, Ljusdals BK, TB Västerås, Falu BS, Lidköpings AIK, Katrineholm Bandy, UNIK Bandy, Jönköping Bandy, Nässjö IF, IF Boltic, Västanfors IF, IFK Kungälv.