Hoppa till huvudinnehållet

Det är de vanligaste hundnamnen i Götene

Publicerad:
Schäfer är den vanligaste hundrasen i Götene.
Schäfer är den vanligaste hundrasen i Götene. Foto: Patric Söderström / TT

Bland de 1 683 hundarna som fanns registrerade i Götene kommun vid årsskiftet är schäfer den vanligaste rasen och Molly det vanligaste namnet, visar försäkringsbolaget Ifs genomgång av data från Jordbruksverket.

16 hundar lystrar till namnet Molly, tätt följt av Sigge (14 stycken), Charlie (13) och Bamse (12).

Molly är för övrigt det populäraste namnet, 8 324 stycken, bland hundar i landet. Namnet hamnar faktiskt i topp eller på delad förstaplats i hela 198 av landets 290 kommuner. Även i Lidköping, Vara, Grästorp och Essunga hamnar Molly i topp.

I Götene har det totala antalet registrerade hundar ökat, från 1 596 hundar år 2019 till 1 683 under 2020, enligt Jordbruksverkets statistik.

Vanligaste hundnamnen i Götene:

Molly (16)

Sigge (14)

Charlie (13)

Bamse (12)

Bella (11)

Doris (11)

Maja (11)

Artikeltaggar

Djur och naturGöteneJordbruksverketMera

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.