Hoppa till huvudinnehållet

Eleverna tillbaka på Nossebroskolan efter covidutbrott

Publicerad:
Eleverna i årskurs 6-9 på Nossebroskolan kommer att vara tillbaka i skolan i morgon tisdag, efter att haft distansundervisning under en veckas tid.
Eleverna i årskurs 6-9 på Nossebroskolan kommer att vara tillbaka i skolan i morgon tisdag, efter att haft distansundervisning under en veckas tid. Foto: Mattias Olsson

I morgon, tisdag, är eleverna i årskurs 6-9 på Nossebroskolan tillbaka i skolan igen. Detta efter att ha haft distansundervisning sedan förra veckan efter att ett antal elever bekräftats smittade av covid-19.

– Ja, i morgon är eleverna tillbaka i närundervisning igen. Vi har tagit beslutet utifrån rekommendationer från Smittskydd Västra Götaland, säger Tina Hededal, chef utbildningssektor och fortsätter:

– Det vi fick till oss var att om man hade ett lite större utbrott i en klass så ska man ”kyla ner” klassen under sju dagar, och sedan ska det ha bromsats såpass mycket att det inte längre ska vara någon fara längre, och eftersom vi hade en studiedag, så har de här eleverna varit borta från skolan i tio dagar om vi räknar helgen också. Så enligt experterna ska detta vara tillräckligt.

När eleverna började med distansundervisning sa du att ni hade ett fåtal bekräftade fall. Har det blivit fler?

– Ja, det har kommit in fler positiva fall nu. Vi har väl ett tiotal fall totalt under de senaste två veckorna som jag känner till i nuläget.

Kommer ni att inför någon extra åtgärd nu när eleverna kommer tillbaka?

– Det har vi inte planerat, vi bedömer att vi trots allt har lyckats hålla de olika årskurserna isolerade.

Vårdnadshavarna har informerats om att eleverna återgår till närundervisning på tisdagen.

Artikeltaggar

NossebroNossebro skolanNyheterSkola och utbildningTina Hededal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.