Hoppa till huvudinnehållet

Norlin om Hamsik - och sin hjärnskakning: ”Det svartnade till”

Publicerad:
Gustaf Norlin har åkt på en hjärnskakning. Det återstår att se när Lidköpingskillen kan spela match med IFK Göteborg igen.
Gustaf Norlin har åkt på en hjärnskakning. Det återstår att se när Lidköpingskillen kan spela match med IFK Göteborg igen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Gustaf Norlin har saknats i IFK Göteborgs två senaste matcher.

Orsaken är en hjärnskakning.

– Det svartnade till, säger Lidköpingskillen.

Det var under ett träningspass inför förra helgens derby mot Häcken som olyckan var framme för Gustaf Norlin. Han berättar själv om incidenten:

– Jag halkade in i Erlingmark (August) och drog huvudet i gräsmattan. Det svartnade till, säger 24-åringen och fortsätter:

– Just där och då var jag ganska adrenalinpumpad, men jag fick kliva av när jag såg dubbelt.

Mycket sömn

Smällen utmynnade i en mindre hjärnskakning, som har hållit Gustaf Norlin borta från spel i de två senaste matcherna. Istället har det handlat om vila och mycket sömn för att återhämta huvudet.

– Jag gjorde min första träning med laget i dag, med en icke tacklingsbar väst på mig, säger Lidköpingskillen när NLT pratar med honom på lördagen.

Hur kändes det?

– Det kändes ganska bra. Samtidigt visste jag ju om att ingen skulle sparka ner mig och jag hoppade kanske inte upp i nickdueller i onödan.

IFK Göteborg har två matcher kvar att spela innan EM-uppehållet. Laget gästas av Sirius på måndagskvällen och möter serieledande Djurgården på bortaplan nästa söndag.

Gustaf Norlin i en löpduell under premiärmatchen mot Örebro.
Gustaf Norlin i en löpduell under premiärmatchen mot Örebro. Foto: Kicki Nilsson/TT

Om den 24-årige mittfältaren finns med i truppen i någon av de matcherna återstår att se.

– Vi tar det dag för dag nu. Jag litar på våra duktiga fysiocoacher.

Ny position

Gustaf Norlin skrev på ett fyraårskontrakt med IFK Göteborg i vintras, efter att ha gjort stor succé i Varberg. Han fick gott om speltid under försäsongen och startade även premiären mot Örebro, men har efter det fått nöja sig med tre inhopp.

– Det finns mycket mer att hämta av mitt eget spel. Jag behöver släppa loss lite mer, säger Gustaf Norlin, som har agerat wingback i IFK:s 3-5-2-system.

– Det är en position som är ganska ny för mig och jag får kanske inte ut mitt bästa där.

Finns det en diskussion om att även använda dig centralt på mittfältet?

– Det gör det, men det är bara att köpa om de vill att jag ska spela på en specifik position, medan jag helst spelar på en annan. Jag vill ju hellre spela än att sitta på bänken.

Gustaf Norlin, under ett besök i Lidköping.
Gustaf Norlin, under ett besök i Lidköping. Foto: Thomas Kühnel

IFK Göteborg har inlett allsvenskan med bara en seger på sex försök (fyra kryss) och den stora snackisen, världsstjärnan Marek Hamsik, har kanske inte heller han presterat på den nivå som många utifrån förväntade sig.

Hur är det att ha Hamsik som lagkamrat?

– Det är en ultraprofessionell spelare, men när vi delar omklädningsrum blir han ju som vilken människa som helst som tjötar skit om allt möjligt. Det som sticker ut är väl frisyren, säger Gustaf Norlin med ett skratt.

Förhoppningsvis får han snart skratta även på fotbollsplanen igen.

Norlin trivs i nya miljön: ”Har kvaliteter som kan hjälpa IFK Göteborg”
Fakta

Gustafs speltid

Omgång 1: Startade och spelade 90 minuter i 0-0-mötet med Örebro.

Omgång 2: Inbytt i minut 63 i 2-0-segern mot AIK.

Omgång 3: Inbytt i minut 73 i 2-3-förlusten mot Degerfors.

Omgång 4: Inbytt i minut 64 i 1-1-mötet med Halmstad.

Omgång 5: Missade 1-1-mötet med Häcken.

Omgång 6: Missade 0-0-mötet med Kalmar.

Artikeltaggar

FotbollGustaf NorlinLidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.