Gäller inte domstolens beslut?

Insändare
PUBLICERAD:

Ska inte ett domstolsbeslut om ensam vårdnad gälla? En pappa får ensam vårdnad om sitt barn på grund av att mamman inte kan tillgodose barnets behov av en nära och god relation med båda sina föräldrar.

Men detta gäller tydligen inte, barnet LVU-placeras 35 mil bort. Pappan har fått åka och träffa sitt barn vid några tillfällen med ”vakt” i cirka 2 timmar. Han behandlas sämre än en brottsling. Har begärt hjälp att få hem sitt barn men socialtjänsten menar att han inte kan tillgodose sitt barns behov.

Han har aldrig fått en chans att bevisa detta. Han har jobb, lägenhet och ett rum som står och väntar. Detta elände har pågått i nio år, med flertalet rättegångar. Han vill inget hellre än att ta hand om sitt barn som han älskar över allt annat.

Det finns en fin kemi mellan pappan och barnet. Ingen på pappans sida får träffa barnet, vi är helt avskärmade, varför?

Vem tänker på barnets bästa? Ryckas upp och flyttas bort 35 mil, hur är det ens möjligt att få göra så här. Detta barn har varit med om allt för mycket och nu får det vara nog.

Nära anhörig

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.