Dassig skötsel

Insändare
PUBLICERAD:
Insändaren vill se fler utedass.
Foto: Lillemor Karlin-Flink

Tillgång på fräscha toaletter för allmänheten är ofta en bristvara vart man än kommer, i NLT 9 april läser man att toaletterna i ”Klovet” Filsbäck stängs ned på grund av att den inte fyller någon funktion sedan väg 44 dragits om.

En dag i juni är denna rastplats den enda där man kan se en skymt av Vänern (här är det sedan tidigare röjt en siktgata för att få en skymt av Kinnevikens vatten).

På andra ställen i vår kommun (ex. juli) är det omöjligt att se Lidköping vara en sjöstad, i alla fall om man kommer med bil.

Tänk om, bygg fler allmänna toaletter för att uppmuntra invånare och eventuellt turister till friluftsliv i vår fina kommun.

Hur många toaletter finns i välbesökta Ågårdskogen, på våra jogging- och promenadspår runt om i vår kommun?

Rastplatsen i Filsbäck passeras av Kinnekulleleden med cyklister, gångare och samt flera fordon, vars personer har och får naturliga behov, då bra med flera fräscha toaletter och sopkärl på olika ställen, då slipper friluftsfolk och andra som gillar att röra på sig skita i skog och diken samt slänga skräp (för alla är det tyvärr inte självklart att ta med sådant hem).

När jag ändå gnäller på dåligt skötta och få toaletter på landbacken, borde man omgående mins dubblera toaletter i vår skärgård som är all för få (se bra exempel Kristinehamns kommun).

Båtar, vattenskotrar och kanotister ökar i snabb takt i vår kommun vars besättningar även de har ett behov. Finns inte toaletter så…

Glöm inte att tydligt, i hamnar, öar och turistbroschyrer, visa var i kommunen, land som skärgård allmänna toaletter och sopkärl kan finnas.

Välkommen till Lidköpings kommun, staden vid Vänern.

Tata

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.