Hoppa till huvudinnehållet

Lidköpingskillen får debutera i Tre Kronor

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Jacob Peterson får chansen att debutera i Tre Kronor.
Jacob Peterson får chansen att debutera i Tre Kronor. Foto: Tommy Pedersen/TT

Jacob Petersons säsong i Färjestad har uppmärksammats.

Nu har den 21-årige Lidköpingskillen blivit uttagen i Tre Kronor, för första gången någonsin.

En tung säsong för Färjestad med uttåg redan i kvartsfinalen - men en positiv vinter för Jacob Peterson. Ja, lite så har det varit och nu har den 21-årige centern fått ett kvitto på det, då han blivit uttagen i landslaget.

Därmed gör Jacob Peterson debut i Tre Kronor.

Landslaget samlas nästa vecka för ett VM-förberedande träningsläger i Södertälje. Lägret pågår 19-23 april och efter lägret väntar även dubbellandskamper mot Danmark och Norge i Nordic Cup.

Slutspelat för Peterson och Ehn

Fakta

Sverige trupp

Målvakter: Daniel Marmenlind, Västervik, Niklas Rubin, Frölunda, Arvid Holm, Färjestad.

Backar: Albert Johansson, Färjestad, Viktor Lööv, Jokerit, Mattias Norlinder, Frölunda, Magnus Nygren, Davos, Adam Ollas Mattsson, Malmö, Lawrence Pilut, Traktor Tjeljabinsk, Jesper Pettersson, Djurgården, Jonathan Pudas, Jokerit, Jesper Sellgren, Frölunda.

Forwards: William Eklund, Djurgården, Max Friberg, Frölunda, Oscar Lindberg, Dynamo Moskva, Michael Lindqvist, Färjestad, Markus Ljungh, Linköping, Fredrik Olofsson, Oskarshamn, Jacob Peterson, Färjestad, Dennis Rasmussen, Magnitogorsk, Gustav Rydahl, Färjestad, Sebastian Strandberg, Djurgården, Malte Strömwall, SKA St Petersburg, Emil Sylvegård, Malmö, Daniel Viksten, Färjestad, Manuel Ågren, Djurgården.

Artikeltaggar

IshockeyJacob PetersonLidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.