Hoppa till huvudinnehållet

David om sina kända tavlor: ”Wallstars ska finnas i hela världen”

Publicerad:
David Thornell driver företaget Wallstars tillsammans med sin bror Daniel Thornell sedan sex år tillbaka, där de säljer tavlor, bland annat denna egendesignade Lidköpingstavlan.
David Thornell driver företaget Wallstars tillsammans med sin bror Daniel Thornell sedan sex år tillbaka, där de säljer tavlor, bland annat denna egendesignade Lidköpingstavlan.

Med ett brinnande intresse för fotografi, konst och design, startades det Lidköpingsbaserade företaget Wallstars 2015. Sex år senare finns David Thornells fotokonst i många svenska hem från norr till söder.

– Målet är att Wallstars ska finnas i alla länder världen över, säger David, 36, som driver Wallstars ihop med brodern Daniel Thornell, 47.

David Thornell har fotograferat sedan tonåren. Med föräldrar som är vinimportörer reste familjen mycket runt i Europa. Efter gymnasiet reste han till USA och har fram till idag besökt 48 av 50 delstater - alltid med sin kamera som trogen följeslagare.

Gångbron i Lidköping är bara ett av alla Lidköpingsmotiv som David fotograferat genom åren.
Gångbron i Lidköping är bara ett av alla Lidköpingsmotiv som David fotograferat genom åren.

Idag har han cirka 500 000 bilder från alla resor och olika länder, där även platser i Sverige och inte minst i Lidköping, finns dokumenterat. Med den bildbanken som grund, valde bröderna att starta upp det webbaserade företaget Wallstars, som säljer exklusiva tavlor, både med fotografier och text, där texttavlorna med namn på orter och städer i Sverige har blivit de mest populära sedan starten.

– Den första staden jag designade var Lidköping. Efter det öste det in förfrågningar från folk som också ville ha en poster för sin ort eller stad. Idag har jag designat över 1000 orter och städer, berättar David om framgångssagan.

Första ortstavlan som blev till var ingen mindre än Lidköping. Idag säljer Wallstars dessa tavlor till personer på alla möjliga orter runt om i Sverige.
Första ortstavlan som blev till var ingen mindre än Lidköping. Idag säljer Wallstars dessa tavlor till personer på alla möjliga orter runt om i Sverige.

Men det har krävts hårt jobb för att vara där de är idag, menar David.

– I början satt jag 16 timmar om dagen framför datorn, säger David, som idag har över 15 000 olika motiv inom företaget.

– Det har inte varit enkelt, men med facit i hand var det värt all möda, konstaterar han.

Nu har bröderna öppnat en butik för försäljning till Tyskland. De planerar också att ta fram en hemsida där de ska kunna skicka tavlor över hela världen.

– I början var vi överlyckliga för att det trillade in några beställningar i Lidköping. Idag finns vi över hela Sverige, men ju mer man får, desto mer vill man ha. Målet är att Wallstars ska finnas i alla länder världen över och det är vi inte rädda för att jobba för.

Målet är att etablera Wallstars runt hela världen, men framförallt i USA. ”Drömmen är att företaget ska expandera och att bli stora i USA, eftersom jag har en förkärlek till det landet”, berättar David.
Målet är att etablera Wallstars runt hela världen, men framförallt i USA. ”Drömmen är att företaget ska expandera och att bli stora i USA, eftersom jag har en förkärlek till det landet”, berättar David.

Men den största drömmen, det är att etablera en marknad i USA.

– Drömmen är att företaget ska expandera och att bli stora i USA, eftersom jag har en förkärlek till det landet. Får man drömma lite till, kanske är det där man bor i framtiden.

Vad är det som driver dig?

– Det som driver mig i mitt företagande är att varje dag få gå upp och jobba med det jag brinner för. Att se företaget utvecklas, bli större och att min design hänger på väggarna i hundratusentals hem.

Har du några tips till den som vill starta eget, men inte tagit steget?

– Var inte rädd för att prova. Att kombinera nytta med nöje. Det ska vara roligt att jobba. Då blir det mycket enklare. Sedan gäller det att ha disciplin. Vill du lyckas kommer det att krävas många timmars jobb.

Om David Thornell:

Ålder: 36

Bor: Uppvuxen i Lidköping, men bor numera i Hjo tillsammans med sambon Alva, tre hundar och två katter.

Yrke: Driver Wallstars med sin bror Daniel, där kusinen Linus också är anställd.

Intressen: Att resa, gärna till Frankrike, Italien och USA som hör till favoritländerna. God mat och dryck, shopping och antikviteter och inredning.

Artikeltaggar

David ThornellFamiljFöretagandeFotograferingHjoLidköpingModeSverigeUSAWallstars

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.