Låt oss ha våra bilträffar

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jan Lorentsson

Till Er som orkar att arrangera träffar, crusingar mm.

Nu "vaknar" tusentals personer upp i sina garage mm för att åter kunna komma ut med sina bilar.

Vill ge en eloge till er som fortfarande brinner för vår hobby genom att arrangera bilträffar, marknader mm.

Inte bara de stora såsom Power big meet, Wheels & Whings, Nostalgifestivalen utan alla mindre träffar som arrangeras varje vecka i vårt avlånga land. Massor av frivilliga lägger ner timmar på att arrangera möten så att vi som tycker om att åka amerikanare kan träffas. Under vintern lägger många ner många timmar och stora pengar på sina bilar. Skaffar ny klädsel, kromar om, monterar hydraulik och renoverar motor och automatlådor.

Belöningen för oss är att åka på de träffar och cruisingar som arrangeras. Visa upp sin bil för andra, vara med på bedömningar osv. Där kan vi bilentusiaster träffas och se vad andra gjort med sin bil. Träffas över lite fika, se vad grannen mekat med, hjälpa varann när problem uppstår.

Marknaderna är viktiga för att hitta delar och tillbehör till våra bilar. Dessa träffar, marknader besöks även av ett stort antal "Svenssons" som har familjen, barn och barnbarn med sig för att se på alla bilar, utställningar mm. Det köps t-shirts, klänningar, leksaker mm till sig själva eller barnen. Låt oss få ha våra marknader mm under kontrollerade former. Är en hobby som omsätter stora pengar. Vi köper pizzor, korv och hamburgare, mat säljs på restauranger, bensinstationer säljer bränsle mm i de städer, samhällen som träffar arrangeras i.

Tyvärr finns en "svans" som ibland ställer till det för oss men den finns även inom andra tillställningar såsom fotboll, ishockey, demonstrationer mm. De flesta sköter sig men tyvärr så visar press, tidningar gärna upp det negativa på våra träffar.

De Soto åkare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.