Hur kan en vårdcentral tacka nej till extra vaccin?

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Foto: Per Claesson

Här går vi tålmodiga 70-plussare och väntar på vaccination. Så kan vi läsa i NLT att vår vårdcentral tackat nej till extra vaccinhjälp. Vi häpnar! Hur kan man tacka nej till extra vaccin i dessa tider.

Framöver kommer det att levereras mycket mera vaccin än i dag. Hur ska dessa vårdcentraler, som inte anser sig ha förmåga att hantera ett par hundra extra vaccindoser, kunna hantera denna kommande större mängd av vaccin?

Vi är många som i dag är besvikna och frustrerade över vårdcentralens hantering av vaccineringarna och djupt oroliga över förmågan att hantera de kommande vaccindoserna.

I fredagens NLT ägnas nästan en helsida åt Nossebros vaccinering av personer från andra kommuner. Stor irritation och frustration kunde noteras bland Nossebros invånare. Jag vill hävda att Ågårdskogens vårdcentrals beslut att inte ta emot extra vaccinhjälp är en mycket större skandal. På grund av detta har hundratals 70-plussare fått sin vaccination försenad med allt vad det innebär av fortsatt isolering, försenad återgång till normalt liv och ökad risk för smitta.

Denna vecka kommer återigen vårdcentralerna erbjudas extra vaccinhjälp (enl NLT). Måtte Ågårdskogens vårdcentral ha ändrat sin inställning till sådana erbjudanden så att vi som är listade på denna vårdcentral inte återigen blir besvikna.

Besviken 70+

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.