Hur agerar Centerpartiet i Vara?

Insändare
PUBLICERAD:
Skolan i Tråvad.
Foto: Mats Rosqvist

Nyligen fick många hushåll en halvtidsrapport från Centerpartiet i Vara hem i brevlådan där de förtydligar vad de har gjort och vad de vill göra.

Under punkten bostadsförsörjning vill de: "Se till att det byggs i kommunens andra tätorter och möjliggöra ett attraktivt boende på landsbygden" slut citat.

Från HVKB:s sida yrkade vi på senaste fullmäktige under ärende om nya riktlinjer för bostadsförsörjning 2020-2024 om att det kommunala bostadsbolaget Vara Bostäder AB har ett särskilt uppdrag att bygga i alla kommunens tätorter. Detta yrkande röstade ledande delar av Centerpartiet emot och således emot sin egna utgivna halvtidsrapport.

Angående utbildning har nu Centerpartiet satsat på skolbyggnader i Tråvad och Larv och att de vill värna mindre skolor. Renoveringsbehovet på dessa skolor har funnits som ett ärende i över tio år men först efter HVKB:s intåg och med dess stöd av allmänheten har de nu beslutat detta. Under tiden har behov identifierat på alla skolor i Vara tätort som också renoverats. De andra skolornas renoveringsbehov har under Centerpartiets medinflytande lagts på framtiden men nu är det enligt egen utsago deras förtjänst.

HVKB:s fullmäktigegrupp Susanne Lundgren, Hasse Lundmark, Mattias Andersson, Carl Hellqvist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.