Power big meet är en tillgång för Lidköping

Insändare
PUBLICERAD:
Finbilscruising under Power big meet i Lidköping.
Foto: Sören Turesson

Svar på insändaren ”Stoppa Power big meet”.

Jag har läst insändaren ett flertal gånger och bollat den med andra förnuftiga Lidköpingsbor och absoluta majoriteten, är positiva till detta arrangemang. Till saken, vad är problemet? Att ni inte har något sommarställe att fly till längre är inte Power big meets problem. Känns det obekvämt så kan ni som har problem besöka släktingar eller andra gelikar på annan ort för att sedan återvända när röken lagt sig. Hade det inte varit detta ämne så hade ni hittat något annat att skriva om och klaga på. Jantelagen är förjäklig, förlika er med kultur och unna folk att ha kul. Unna folk inklusive Lidköpings kommun att tjäna pengar. Kjelle är inget undantag. Han är säkert en av de bättre entreprenörerna och kan se potentialen i detta arrangemang.

Ni som skriver dessa negativa insändare är bara bittra och arroganta gnällspikar som inte ens har förmåga att kunna kritisera grannarna för att dom klipper gräset med 2-takts gräsklippare sex månader om året som formligen spyr ut avgaser? Tror ni på fullaste allvar att denna helg i Lidköping har någon inverkan på er hälsa eller klimatet?

Jag har full respekt för att folk har astma eller likartade problem men lösningen är förvånansvärt enkel. Lämna staden denna helg. Samma princip som att byta kanal på TV:n om inte utbudet passar. Enkelt, eller hur???

Ska vi förbjuda alla kulturella fenomen? En del gillar gammeldans och handarbete? Ullen och garnet kanske kommer från misshandlade får i Kashmir som står i sin egen skit 24/7.

Nog om detta. Nu har vi wannabees, blöjraggare och andra drägg som följer som en kometsvans i denna bilträff. Det är dem vi gemensamt bör attackera för det är de som förstör raggarkulturens goda rykte. Hur detta ska ske är endast genom polisanmälningar. Där är vi 100 procent överens.

Power big meet är en tillgång för Lidköpings kommun och även privata aktörer.

Övertyga mig att jag har fel i min analys så kommer jag att bli den första som blir behjälplig att skapa en motdemonstration på en plats där miljön är utopisk.

Kenneth Enberg & Lotta

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.