Hoppa till huvudinnehållet

Dykningar i Lidan utan resultat: ”Kan ha varit sista söket”

Publicerad:
Totalt var åtta dykare på plats för att hjälpa till i sökandet efter försvunna Thérese Lidberg, dock utan framgång.
Totalt var åtta dykare på plats för att hjälpa till i sökandet efter försvunna Thérese Lidberg, dock utan framgång. Foto: Sören Turesson

På söndagen genomfördes en ny sökinsats i Lidan efter den försvunna tvåbarnsmamman Therése Lidberg, som var den mest omfattande hittills.

På plats var dykare, kristeam och ideellt engagerade för att hjälpa till.

Therése Lidberg från Lidköping har varit spårlöst försvunne sen nyårshelgen 2019. Sedan dess har flera sökinsatser gjorts, men utan framgång.

På söndagen fanns totalt åtta erfarna dykare på plats vid Lidan i området mellan kanothuset och gångbron vid sjukhuset.

I det området har tidigare en polishund markerat för likdoft. I övrigt har inga fynd gjorts i samband med tidigare sök.

Marcus Göthberg tog initiativet till söndagens dykningar i Lidan. Malena Enqvist från  polisen fanns bland dem som var på plats.
Marcus Göthberg tog initiativet till söndagens dykningar i Lidan. Malena Enqvist från polisen fanns bland dem som var på plats. Foto: Sören Turesson

Inte heller på söndagen hittades något som berör försvinnandet, bekräftar initiativtagaren Marcus Göthberg strax efter avslutad sökinsats.

– Vi har inte hittat någonting som skulle kunna tillhöra Therese. Det är jättetråkigt, man önskade ju att man hade kunnat hjälpa anhöriga att få ett avslut. Men vi hade inte förutsättningarna med oss på grund av grumligt vatten. Vi har gjort ett extremt avancerat sök, och hade det funnits till exempel kroppsdelar eller kläder, så är min övertygelse att vi hade hittat det idag, hävdar Marcus Göthberg.

Tveksam till fler sök

Kommer ni genomföra fler sök?

– Jag tror tyvärr inte att vi kommer så mycket längre än så här just nu. Vi får se lite vad polisen säger och om det kanske går att genomföra ett sök längre fram, men jag tror att detta kan ha varit sista söket.

Hur går tankarna efter insatsen?

– Trots att vi inte hittade något så känner jag ett sådant otroligt engagemang från de som var med och hjälpte till i dag. Dykarna var nere i fyra timmar och visade en otrolig kämparglöd och iver. Sen pratade jag med en familjemedlem till Therése som var otroligt tacksam för vårt stöd, avslutar Marcus Göthberg.

Tvåbarnsmamman Therése borta - familjen vädjar om hjälpTherése bror: "Man tänker på det hela tiden”

Artikeltaggar

DykningFörsvunna personerKrisberedskapLidanMalmöNyheterPolisenStockholmTherése LidbergTrollhättan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.