Politiker tycker de gör mycket för Lidköpings sjukhus - del 1

Insändare
PUBLICERAD:

När jag läser, i NLT:s artikel fredagen 26 mars, uttalandet av Rasmus Möller, oppositionsråd i Lidköping, känner jag bara att denne kille inte förstått vad det handlar om.

Vad det handlar om, jo, ledande politiker i Lidköping kommun som försvarar sitt agerande i frågan om bevarande av tjänster vid sjukhuset i Lidköping.

Möller anser sig vara den politiker i Lidköping som gör mest för sjukhusets bevarande.

1. Han ringer till Regionrådet Jonny Magnusson varje vecka.

- Helt meningslöst enligt många, då regionrådet Magnusson knappast kan veta var Lidköping ligger på kartan.

2. Möller uttalar att lokala namninsamlingar inte är någon framkomlig väg.

- Hur kan man vara så nonchalant i sin syn på gräsrotsdemokrati? Skulle vara väldigt intressant om Möller ville kommentera sin syn på sitt uttalande. Kanske borde han skriva sitt svar efter veckans samtal med regionrådet Magnusson.

På vilket sätt borde den stora massan i sjukhusets upptagningsområde agera när den enda arenan under pandemin är att skriva under listor och uttrycka sig i motståndarnas Facebookgrupp.

Din föregångare på posten, Carin Lexmon, kavlade en gång i tiden upp ärmarna och deltog aktivt i proteströrelsens insamling av namnlistor och demonstrationer.

Det kanske vore bättre att delta än att i slutet rum prata lite med farbror Jonny i telefon?

Naturligtvis kan man ju alltid uppmana folk att ansluta sig till det parti man sympatiserar med, men om så skedde är jag övertygad om att det inte vore Möller som var aktuellt namn till oppositionsrådsposten i Lidköping.

Jörgen Larsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.