Stoppa Power Big Meet

Insändare
PUBLICERAD:
Cruisingen under Power Big Meet i Lidköping för några år sedan.
Foto: Sören Turesson

Sätt stopp för Power Big Meet! Det är enda vägen till att förhoppningsvis få ordning på raggarkaoset i Lidköping. Politikerna borde aldrig ha tagit emot ”Kjelle Power” och hans arrangemang med öppna armar.

Okej, det var kanske inte helt lätt att förutse det kaos och den miljöförstöring som följde, men varningstecknen från Västerås var tydliga. Nu säger någon att kaoset beror på spontancruising utan funktionärer. Ett organiserat Power Big Meet är en helt annan sak. Jag säger att det är en totalt felaktig analys. Power Big Meet drar med sig samma klientel men i ännu större antal och bjuder på än värre kaos.

Corona i all ära, men smittrisken är inte det egentliga problemet med raggarträffarna. Det stora problemet är de fruktansvärda luftföroreningar bilträffarna för med sig (och det nedsmutsningskaos som också följer). Min familj bor nära en av cruisingsträckorna och drivande avgaser från dessa gamla nedsmutsande motorer är ett jätteproblem.

Är det 20 plus ute behöver vi öppna fönstren. Ligger då vinden på från gatan (vilken den tyvärr oftast gör) blir det som en smärre gaskammare inomhus. Man ska vara försiktig med det ordet – vi överlever ju trots allt – och inte relativisera men jag hittar inget bättre.

Ett par år har vi flytt till sommarstugan under Power Big Meet men den möjligheten finns inte längre.

Ni politiker har gjort Lidköping till ett otrivsamt raggartillhåll med ökade miljöproblem. Sätter ni stopp för Power Big Meet från nu kanske även spontancruising avtar. Förhoppningsvis flyttar de med till den nya stackars ort som ”Kjelle Power” lyckas sälja sitt jippo till. Lidköpingsborna har i alla fall fått nog, det är alldeles uppenbart.

Vi har fått nog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.