"Därför lämnar jag Liberalerna”

Insändare
PUBLICERAD:

Jag kan inte stödja liberalernas nya politik, som kommer att leda till samarbete med SD.

Hela mitt liv har jag varit socialliberal, men ser nu hur mitt parti svänger åt höger och kan tänka sig att ta stöd i ett nationalkonservativt, och främlingsfientligt parti.

Efter beslutet på partirådet var min spontana reaktion att lämna partiet direkt. Emellertid har flera ledamöter av kultur- och fritidsnämnden i Skara – som jag är ordförande i – bett mig att stanna kvar och fortsätta att leda arbetet.

Jag väljer därför att fortsätta det kommunala arbetet lite till. Men deklarerar samtidigt att jag inte längre stöder liberalernas politik på riksnivå. Jag kommer inte heller att stå på någon vallista i nästa års val, och kommer inte att delta i valarbetet på något sätt. Efter valet lämnar jag partiet och politiken.

Jan-Erik Augustsson, ordförande (L) i kultur- och fritidsnämnden i Skara kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.