Hoppa till huvudinnehållet

"Finns inte på världskartan att jag spelar i AIK"

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Johan Löfstedt skriver snart nytt kontrakt med Villa.
Johan Löfstedt skriver snart nytt kontrakt med Villa. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Johan Löfstedt treårskontrakt har gått ut men han lugnar alla Villafans.

– Jag spelar i Villa även nästa år. Finns inte på världskartan att jag spelar i AIK, säger han om ryktena som placerar honom i Stockholm.

Villa har sex spelare vars kontrakt går ut efter denna säsong som ni ser i faktarutan.

Nu lär de flesta stanna kvar - inte minst Johan Löftsedt. Den 34-årige Vetlandasonen som nu har gjort tre år i Villa med två guld och ett silver som facit.

– Du kan vara lugn - ni får skriva bra och dåliga saker om mig även i fortsättningen. Jag spelar i Villa även nästa år, säger Johan med ett stort leende när han kommer ut i sin guldhjälm.

På diverse sociala medier ryktas det om att Johan skulle vara aktuell för AIK.

”Trivs otroligt bra”

– Är kul att folk tror att jag ska gå dit. Finns inte på världskartan att jag spelar i AIK. Jag stannar i Villa - trivs så otroligt bra här, säger han och fortsätter:

– Att vi kan ta guld ett sådant här år med allt det strul vi har haft är makalöst bra gjort. Jag har varit skadad, Felix Pherson långtidsskadad, Jesper Eriksson skada, Chrille (Edlund) går sönder i slutspelet, vi åker på corona och jag fattar knappt att vi kan stå här som vinnare.

Varför gör ni det?

– All heder åt AIK som är bra men dom förlitar sig mycket på ett par spelare. Vi är ett kollektiv både offensivt och defensivt.

Visst var det en bra match i dag?

– Absolut. Två jättebra lag men jag och flera andra var så trötta på slutet. Jag har aldrig upplevt en sådan trötthet och det beror ju på coronan.

Hyllar Joel och Martin

Sedan fortsätter Löfstedt med att hylla Villas nummer 6 och 7.

– Att Martin får avgöra är så coolt. Han är en sådan jäkla bra kille och Villa kan inte ha en bättre ambassadör. Han är en äkta villait och bygdenson från grunden och älskar bandy mer än någon annan jag har träffat. Ja, det är han och Chrille Edlund, skrattar Johan.

-- Joel är en av landets absolut bästa spelare. Det är så kul att få följa han och Martins utveckling på nära håll och det tar ju inte stopp här. Dom är ju unga fortfarande och kommer bara att bli bättre och bättre.

Fakta

Villakontrakt

3 april 2021 (6 spelare):

Johan Löfstedt, Martin Andreasson, Petter Björling, Alexander Härndahl, Theo Lewerin, Alexander Karlgren.

31 mars 2022 (7):

Ludvig Johansson, Felix Pherson, Albin Thomsen, Joel Broberg, Anton Johansson, Tim Persson, Jesper Eriksson.

31 mars 2023 (5):

Martin Johansson, Martin Karlsson, Jesper Thimfors, Christoffer Edlund, Erik Säfström.

• Inga plusår medräknade.

Artikeltaggar

BandyJohan LöfstedtSM-final i bandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.