Lidköping - en fristad för raggare

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Filip Kowalski

Då gick starkskotten för ännu en sommartid med alla de skrothögarna som väsnas högt och ljudligt med bedrövlig musik och ett utsläpp av avgaser på Lidköpings gator och torg. Passagerare med avsikt att bara supa sig fulla och med det urinera i buskar eller inne på gårdar, helt ogenerat, framför oss alla medborgare som bor och lever i våran kommun.

Detta problem är i många kommuner inom vårt lands gränser och inte bara Lidköping. Som ett exempel är ju Arvika kommun i Värmland med 20 000 invånare. Skillnaden mellan kommunerna är, enligt min mening, förmågan att lyssna och höra på respektive medborgare i kommunen. I Arvika så har de bestämmande och beslutande kämpat hårt för sina medborgare och med det sökt att inte befolkningen runt om i Sverige ska se Arvika kommun som en fristad för störande fordon att fritt få härja men Lidköpings kommun tycks ha en annan syn kring denna sak i sin natur.

Polisen har i Arvika kommun lovat sina medborgare att stävja denna problematik men polisen i Lidköping säger sig behöva mer resurser för att ens kunna stävja detta (men så låter det ju alltid för Polismyndigheten vid varje uttalande kring förmågan att klara av aktuella situationer i varje område de uttalar sig om!).

Men att de inte ens kan klara av att markera för dessa neandertalare att de inte är befriade från o-bot eller liknande repressalier när de till och med ses fara fram med passagerare i baklucka eller med sina arslen ut från fordonets öppna rutor är helt obegripligt att det inte tycks ingå i det sk polisiära arbetet. Signalerna sänder ut att detta fenomen är välkommet på Lidköpings gator och torg.

Så självklart att detta kommer återkomma som det alltid har gjort, i alla fall sedan dess 70-talets början.

M.V.H Medborgaren och kommuninvånaren JHONNY

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.