Följ beslutet, öppna gymnasiet i Lidköping

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Thomas Kühnel

Nu när distansrekommendationerna hävs hoppas jag verkligen att kommunen väljer att öppna upp De la Gardiegymnasiet för alla elever. Det har varit en allt för lång distansering. Många elever har blivit lidande i form av sämre resultat men också socialt och sämre hälsa.

Det pratas mycket om lärarnas arbetsmiljö, men den är väl inte annorlunda än alla andra yrkesgrupper i detta läge? Alla som arbetar inom vården, grundskola, förskola, butiker, polis, räddningstjänst, hantverkare mm. Det är väl samma risk för alla människor som jobbar med människor, eller möter människor i jobbet och inte har möjligheten att arbeta hemifrån? Men vill man finns ju möjligheten för alla att hålla avstånd, och där det inte går, använda visir och munskydd.

Tycker faktiskt inte att gymnasielärarnas arbetsmiljö ska få styra detta, utan elevernas behov att vara i skolan. Att smittspridningen fortfarande är hög vet alla, men eftersom de som bestämmer anser att undervisning på plats för alla elever nu väger tyngre, så hoppas jag att även Lidköpings kommun tycker så och kommer att följa beslutet.

De la Gardie är en av de gymnasieskolor i Sverige som haft längst distansundervisning och som nästan varit mer eller mindre stängt i över ett år nu. Det är inte riktigt rättvist. Nu är rekommendationen att öppna för alla elever och det hoppas jag verkligen ni följer nu och inte tar en massa egna beslut igen Lidköpings kommun!!

Anonym

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.