Det enda vi hör är negativa nyheter

Insändare
PUBLICERAD:

Vi lever i dag i en värld där en pandemi styr. Alltså lever vi just nu i ett samhälle där allt vi hör/läser om är antal smittade, antal döda och att det bara ökar i smittspridningen.

Det enda vi i dag hör och läser i nyheterna känns därmed bara vara negativa nyheter.

I helgen var det en spontan bilträff i Lidköping. Denna händelse fick mycket uppmärksamhet i media. Ännu en negativ nyhet. Där det bara haglar in kommentarer som att de väsnas, skräpar ner, fylla, bråk och framför allt att de har noll respekt mot vår sjukvård i landet.

Men det hände faktiskt en positiv nyhet i Lidköping i helgen. Villas damlag tog ett historiskt SM-guld. Det fick inte ens plats på första sidan, där det bara är negativa nyheter.

Det vi behöver i vårt samhälle i dag är lite positivitet. Låt då inte det positiva hamna i skymundan. Låt det positiva få träda fram så vi kan få läsa om något positivt och känna lite glädje i samhället.

Bandyn jobbar i dag för jämställdhet vad det gäller herr- och dambandy. Om jag inte minns fel var herrarna på förstasidan 2019 efter sitt historiska SM-guld. Ska då inte damerna få samma uppmärksamhet?

För övrigt var det ett jättefint reportage inne i tidningen, del 2. Men snälla redaktion på NLT hjälp bandyn i Lidköping att bli mer jämställd genom att ge damerna lika mycket uppmärksamhet i media som herrarna får.

Fröken ordförande

Svar direkt. Tack för din insändare. NLT är en av de tidningar i Sverige som skriver och rapporterar mest om dambandy. De senaste vintrarna har vi ökat vår bevakning mer och mer i takt med att vi märker att intresset för Villas damer ökar.

Om vi tittar på senaste helgen och summerar vilka artiklar om Villas som lästes mest (vi mäter trafiken på nlt.se väldigt noga varje dag) så är det fler som har läst artiklarna om herrlagets semifinal mot Sandviken än damlagets final mot Västerås. Trots det har vi skrivit mer om damernas final än herrarnas semifinal.

Och när det gäller jämförelsen med den spontana bilträffen så skrev vi dubbelt så mycket om Villas SM-guld än den.

Vid Villas senaste SM-guld var nyhetsläget helt annorlunda. Då kom det cirka 10 000 människor till Nya Stadens torg för att hylla Villaspelarna och det var i övrigt en ganska lugn helg nyhetsmässigt. Den här helgen hade vi en stor annan nyhetshändelse som engagerade väldigt många människor och som ”konkurrerade” om utrymmet. Dessutom satte pandemin stopp för något officiellt guldfirande på torget. Detta är faktorer som påverkade nyhetsvärderingen av materialet på förstasidorna.

NLT:s Villabevakning speglar det intresse som publik och läsare visar för de olika lagen.

Calle Sundblad chefredaktör NLT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.