Öppna inte skolan för alla

Insändare
PUBLICERAD:
Att hålla två meters avstånd på De la Gardiegymnasiet med fullt antal elever blir svårt, skriver insändaren.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Ingress här...

Covid-19 är en pandemi som drabbat hela världens befolkning. Ingen lever sitt vanliga liv längre. Att öppna skolan för alla under denna världskris skulle innebära en större ökning av covid-19. Vi måste göra vårt bästa för att minska spridningen och få ett stopp på detta.

Covid-19 är ett av de största viruset i världen. För att få stopp på detta måste vi anpassa oss. Att öppna upp skolan för alla elever och lärare skulle innebära en större smittspridning. Om vi bara har öppet skolan för 20% per person så skulle det innebära att vi inte är lika många i skolan och behöver inte trängas. Att hålla två meters avstånd med över 2 000 elever samtidigt är en omöjlighet.

Det är många som klagar över att vi inte får komma tillbaka till skolan. Många elever har det väldigt svårt hemma med uppgifter, lärandet och även det psykiska. Men att öppna upp skolan till 100% skulle innebära att skolan lika snabbt skulle stängas ner eftersom smittspridningen skulle öka. Då är det bättre att bara öppna skola 20% per klasser för att ändå få komma till skolan någon gång under veckan.

Vi vet att många pensionärer har fått ta smällen av denna pandemi men det har även vi ungdomar fått. Att vi får komma tillbaka till skolan ska vi vara glada för. Men vi vill bara inte att vi ska behöva stänga ner direkt. Att komma in till skolan på ett kontrollerat vis känns väldigt mycket säkrare för oss individer men även för samhället.

Det är vi ungdomar som inte fått gå till skolan under ett helt år, det är vi ungdomar som har drabbats mest av denna pandemi. Snälla skolledningen, för allas bästa, öppna inte upp skolan för alla igen, gör det säkert så vi kan få vara kvar i skolan 20% per person.

A, C, E, elever på De La Gardiegymnasiet som hoppas coronan försvinner inom kort.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.