Hoppa till huvudinnehållet

Olinsdagar väntar i Skara och Götene

Publicerad:
Ulf Karlsson är vd för Olinsgymnasiet.
Ulf Karlsson är vd för Olinsgymnasiet.

Mitt under påsklovet öppnar Olinsgymnasiet upp sina skolor, digitalt och på plats, för elever, föräldrar och andra nyfikna besökare.

”Vi har arbetat fram ett spännande och genomtänkt koncept, väl anpassat till den pandemi vi lever med i dag”, säger skolans VD Ulf Karlsson, i ett pressmeddelande.

I höst startar Olinsgymnasiet Götene upp med fyra yrkesförberedande program. Renoveringen av skolan är i full gång och beräknas vara klar 1 augusti.

På Olinsgymnasiet Skara erbjuds också nyheter. Från hösten startar en ny inriktning inom det estetiska programmet när bild- och formgivning läggs till de tidigare inriktningarna musik och estetik & media.

"Vi får såklart massor av frågor och funderingar nu när det äntligen börjat byggas och renoveras i Götene. Detta tillsammans med att vi känner att vi vill kraftsamla och visa upp våra verksamheter har lett fram till Olinsdagarna 30-31 mars”.

Då håller skolan öppet för besök, såväl på plats som för privata guidningar digitalt. Besöken på respektive skola bokas med max två personer och en lärare.

Utöver möjligheten till besök arrangerar Olinsgymnasiet fotosarafi, konserter, fotbollscamp och möjlighet till att skapa konst. Alla evenemang sker digitalt eller utomhus i små grupper.

”Vi ser självklart en stor möjlighet i att utveckla Olinsdagarna till ett årligt event där vi både kan visa upp våra skolor och skapa happenings för besökaren”.

Artikeltaggar

GöteneNyheterOlinsgymnasietOlinsgymnasiet GöteneSkaraSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.