Hoppa till huvudinnehållet

Dagboken: Emma säljer och agerar hockeysupporter

Publicerad:

Nu är det den tjugoåttaåriga Varabon Emma Larssons tur att få visa upp en vecka mitt i livet - som består av lite smått och gott. Hon är hockeymorsa, säljare på Elon och en riktig hemmafixare.

Måndag: Måndagar startar alltid med morgonmöte innan vi öppnar butiken klockan 10. Under dagen ändrade jag och mina kollegor om i butiken. Vi behövde nämligen plats för ett nytt sortiment som kommer in när som helst. Weber grillar + tillbehör. Dom ska ju vara en sort för sig så ska bli kul att börja sälja dessa! Direkt när arbetsdagen var klar hämtade jag upp min son som haft fotbollsträning. Hem, duscha, laga mat, sen kom en vän förbi. Vi sitter gärna ute och bara pratar, klockan brukar ticka iväg ganska bra när vi kommer igång.
Måndag: Måndagar startar alltid med morgonmöte innan vi öppnar butiken klockan 10. Under dagen ändrade jag och mina kollegor om i butiken. Vi behövde nämligen plats för ett nytt sortiment som kommer in när som helst. Weber grillar + tillbehör. Dom ska ju vara en sort för sig så ska bli kul att börja sälja dessa! Direkt när arbetsdagen var klar hämtade jag upp min son som haft fotbollsträning. Hem, duscha, laga mat, sen kom en vän förbi. Vi sitter gärna ute och bara pratar, klockan brukar ticka iväg ganska bra när vi kommer igång.
Tisdag: Våra dagar brukar starta runt 07. Vaknade upp tröttare än vanligt idag, oklart varför men så är fallet. Blir en energidryck idag, det kan jag säga direkt. En vanlig arbetsdag är 09.45-18.15. En relativt lugn dag på jobbet, märks att en pandemi pågår. Väl hemma händer det inte mycket mer än att jag och min pojkvän lagar kvällsmat, jag slängde in en maskin tvätt, hjälpte sonen med läxor, förhörde engelskaglosor bland annat. Sen blev det en film i soffan innan det var dags att slå igen sina gröna.
Tisdag: Våra dagar brukar starta runt 07. Vaknade upp tröttare än vanligt idag, oklart varför men så är fallet. Blir en energidryck idag, det kan jag säga direkt. En vanlig arbetsdag är 09.45-18.15. En relativt lugn dag på jobbet, märks att en pandemi pågår. Väl hemma händer det inte mycket mer än att jag och min pojkvän lagar kvällsmat, jag slängde in en maskin tvätt, hjälpte sonen med läxor, förhörde engelskaglosor bland annat. Sen blev det en film i soffan innan det var dags att slå igen sina gröna.
Onsdag: Denna arbetsdag startade väldigt trevligt, en kund kommer in med en chokladask till mig. ”Ville bara ge dig denna som tack för all din hjälp och fantastiska bemötande”. Man blir glad av människor som dig! Hans ord, inte mina. Men sånt är alltid kul att höra, kostar faktiskt inget att visa uppskattning mot sina medmänniskor. Mer sådant! Idag slutade jag lite tidigare, 16.45, så jag hann fixa mat till Leo, för idag vankas det hockeyträning i Grästorp. Kvällsmat blev potatisgratäng, lövbiff, sås och sallad, trots allt Lill-lördag.
Onsdag: Denna arbetsdag startade väldigt trevligt, en kund kommer in med en chokladask till mig. ”Ville bara ge dig denna som tack för all din hjälp och fantastiska bemötande”. Man blir glad av människor som dig! Hans ord, inte mina. Men sånt är alltid kul att höra, kostar faktiskt inget att visa uppskattning mot sina medmänniskor. Mer sådant! Idag slutade jag lite tidigare, 16.45, så jag hann fixa mat till Leo, för idag vankas det hockeyträning i Grästorp. Kvällsmat blev potatisgratäng, lövbiff, sås och sallad, trots allt Lill-lördag.
Torsdag: Detta är en dag då jag egentligen ska vara ledig då jag ska jobba på lördag. Varannan lördag kör man. Men jag går in några timmar på min lediga dag och ”jobbar ikapp” så jag kan sluta tidigare även nästa torsdag, så vi hinner till hockeyträningen. Så idag slutar jag 13.00. Efter jobbet åkte jag och hämtade ut lite paket, beställt nya tavlor till sovrummet och en vårjacka. Solen bättrar på vårkänslorna rejält! Sen stannade jag till på en pratstund hos en vän, hon heter komiskt nog också Emma. Inte för mitt namn är exotiskt på något vis. Efter blev det en kort promenad i solen med en podd i hörlurarna. Läxor, laga mat, rensa ur garderober, åka på träning och städa huset hann jag med denna eftermiddag/kväll. Sitta och varva ner är inte min starkaste sida.
Torsdag: Detta är en dag då jag egentligen ska vara ledig då jag ska jobba på lördag. Varannan lördag kör man. Men jag går in några timmar på min lediga dag och ”jobbar ikapp” så jag kan sluta tidigare även nästa torsdag, så vi hinner till hockeyträningen. Så idag slutar jag 13.00. Efter jobbet åkte jag och hämtade ut lite paket, beställt nya tavlor till sovrummet och en vårjacka. Solen bättrar på vårkänslorna rejält! Sen stannade jag till på en pratstund hos en vän, hon heter komiskt nog också Emma. Inte för mitt namn är exotiskt på något vis. Efter blev det en kort promenad i solen med en podd i hörlurarna. Läxor, laga mat, rensa ur garderober, åka på träning och städa huset hann jag med denna eftermiddag/kväll. Sitta och varva ner är inte min starkaste sida.
Fredag: Idag hade vi riktig fredagsfeeling på jobbet, bra musik, låg humor och mycket skratt. Har en tendens att bli extra låg humor för oss på fredagar, vet verkligen inte varför. Bara blir så. Haha. Har även kört ut vitvaror till kund, vart på Ragnsells och slängt massa skräp. 18.15 stämplar vi ut fort som tusan, man vill ju bara hem och ta helg liksom. plockar upp Leo på fotbollsträning. Efter vi är klara med våra bestyr åker vi iväg för sonen ska till sin pappa över helgen. Jag fortsätter hem till min pojkvän för att äta en sallad från mitt favoritställe i Lidköping, Roma. Så gott och fräscht där.
Fredag: Idag hade vi riktig fredagsfeeling på jobbet, bra musik, låg humor och mycket skratt. Har en tendens att bli extra låg humor för oss på fredagar, vet verkligen inte varför. Bara blir så. Haha. Har även kört ut vitvaror till kund, vart på Ragnsells och slängt massa skräp. 18.15 stämplar vi ut fort som tusan, man vill ju bara hem och ta helg liksom. plockar upp Leo på fotbollsträning. Efter vi är klara med våra bestyr åker vi iväg för sonen ska till sin pappa över helgen. Jag fortsätter hem till min pojkvän för att äta en sallad från mitt favoritställe i Lidköping, Roma. Så gott och fräscht där.
Lördag: Jobb mellan Dagen gick fort. Varit ett väldigt jämt flöde på kunder på jobbet idag. Efter jobbet åkte jag hem, fixa till mig lite lätt, Ikväll ska jag och två vänner njuta av att vara lediga imorgon. Det gör vi bäst med räkor, kräftor och ett glas vitt.
Lördag: Jobb mellan Dagen gick fort. Varit ett väldigt jämt flöde på kunder på jobbet idag. Efter jobbet åkte jag hem, fixa till mig lite lätt, Ikväll ska jag och två vänner njuta av att vara lediga imorgon. Det gör vi bäst med räkor, kräftor och ett glas vitt.
Söndag: Idag har vi tagit en promenad i solen, vart hos en vän på en kopp kaffe. Efter fotbollsträningen kommer sonen hem igen, skönt. Vanligtvis brukar jag ha söndagar som lite ”städdag/fixardag” men idag var jag inte alls sugen på det. Tog hand om kropp och knopp istället, hårinpackning, ansiktsmask och lyssna på en podd. Mina absoluta favoriter är P3 dokumentär, flashback forever och rättegångspodden.
Söndag: Idag har vi tagit en promenad i solen, vart hos en vän på en kopp kaffe. Efter fotbollsträningen kommer sonen hem igen, skönt. Vanligtvis brukar jag ha söndagar som lite ”städdag/fixardag” men idag var jag inte alls sugen på det. Tog hand om kropp och knopp istället, hårinpackning, ansiktsmask och lyssna på en podd. Mina absoluta favoriter är P3 dokumentär, flashback forever och rättegångspodden.

Om Emma Larsson:

Ålder: 28.

Bor: Vara.

Familj: Min son och pojkvän.

Yrke: Butikssäljare på Elon i Vara och Skara

Intressen: Vara med min son, familj och vänner, sen blir givetvis min sons sporter mina intressen där man tillbringar mycket tid.

Artikeltaggar

DagbokenElonFamiljSkaraVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.