M borde kolla fakta innan de skriver insändare

Skola & utbildning
PUBLICERAD:

Rasmus Möller framför i NLT att jag ”reagerade utifrån gamla socialdemokratiska skygglappar” och framfört detta på en pressträff utan nämndens vetskap. Sanningen är att NLT kontaktade mig i frågan (går lätt att kontrollera med reportern) där jag redovisade barn och skolas plan för en tillbyggnad och översyn av våra tre högstadieskolor, för att dels kunna ta emot fler elever, men även se över skolornas lärmiljö, då det var ett tag sen de byggdes. Denna plan togs fram i barn och skolnämnden 2018 och antogs i fullmäktige. Ingen har framfört behovet om en fjärde högstadieskola.

Om den planen ska ändras, får man ändra på fullmäktiges beslut.

Detta är vad jag framförde till NLT, och inte på någon pressträff, som du helt felaktigt påstår i insändaren. Kontrollera gärna detta innan du går ut med beskyllningar.

Ansökan från Raul Wallenberg är inte inlämnad till BoSk ,utan till Skolinspektionen.

Förvaltningen kommer att redovisa vilka konsekvenser en etablering kan få för Lidköpings ekonomi och verksamhet, sedan är det inspektionen som avgör.

I den processen finns inte utrymme för politiska ställningstaganden, utan det styrs helt utifrån det regelverk som gäller.

Ovanstående delgav jag arbetsutskottet den 23/2 där (M) har en ledamot .

Om du tycker att processen är fel, eller borde hanteras på ett annat sätt får väl du, eller din representant i barn och skola framföra det .

Våra ideologiska åsikter på privatiseringar och vinstjakt inom skola och välfärd har ingen utrymme i denna process, dem återkommer vi till i valrörelsen.

Mario Melani (S) ordförande barn och skola

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.