Hoppa till huvudinnehållet

Han blir tillförordnad chef för barn och skola: ”Känns inspirerande”

Publicerad:
Reporter Anders Järnebrand
Anders Järnebrand
anders.jarnebrand@nlt.se
Jonny Palmkvist har tidigare varit chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun. Den 14 juni tillträder han tjänsten som tillförordnad förvaltningschef för barn och skola i Lidköping.
Jonny Palmkvist har tidigare varit chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun. Den 14 juni tillträder han tjänsten som tillförordnad förvaltningschef för barn och skola i Lidköping.

Jonny Palmkvist blir tillförordnad förvaltningschef för barn och skola i Lidköpings kommun när nuvarande chef Gunilla Kindberg går i pension till sommaren.

Jonny Palmkvist är lärare i grunden och har arbetat inom utbildningssektorn hela sitt yrkesverksamma liv, bland annat som skolchef i Vetlanda kommun och som chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun, där han sa upp sig 2019 då han inte kunde förlika sig med Alliansens budget. Under våren 2020 arbetade han som rektor och rektorsstöd inom Campus Västra Skaraborg.

Tillträder i juni

Den 14 juni tillträder Jonny Palmkvist chefstjänsten i Lidköpings kommun och tillförordnandet sträcker sig till 30 juni 2022 då den pågående utredningen av sektorsindelad kommunorganisation ska vara avslutad. Möjlighet till förlängning finns.

– Jag hoppas att mina erfarenheter som skolledare kan bidra i arbetet med att utreda en ny sektorsindelad organisation. Det känns inspirerande att få var med på den resan, säger han i ett pressmeddelande.

Rekryteringen är förankrad i kommunens samverkansgrupp som enhälligt ställer sig bakom arbetsgivarens förslag. Interna lösningar har diskuterats under resans gång innan beslutet fattades enligt ovan.

Artikeltaggar

Gunilla KindbergJonny PalmkvistLidköpings kommunSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.