Hoppa till huvudinnehållet

Essunga återgår till närundervisning

Publicerad:
Alla elever kommer tillbaka till skolan nästa vecka.
Alla elever kommer tillbaka till skolan nästa vecka. Foto: Mattias Olsson

Under veckan har eleverna i årskurs 7-9 på Nossebroskolan haft undervisning på distans. Nu är det bestämt att de kommer att vara tillbaka i skolan nästa vecka.

Efter Smittskydd Västra Götalands besked om att inte förlänga rekommendationen om distansundervisning för högstadiet, så togs beslutet att eleverna ska komma tillbaka på måndag.

– Det känns som en självklarhet. Vi har fortsatt låg smittspridning i vår kommun. Vi följer Smittskydd Västra Götalands rekommendationer, och de ville att vi skulle använda oss av försiktighetsprincipen veckan efter lovet, vilket vi gjort. Nu är rekommendationen att vi går tillbaka till skolan. Barnen har det bäst i skolan, och våra elever lär sig mest på plats i skolan, säger Tina Hededal, chef utbildningssektor.

Eleverna kommer fortsatt förvarar sina skolmappar hemma. Endast dator och de skolmappar som behövs för aktuell skoldag tas med till skolan. Detta för att snabbt kunna återgå till distansundervisning igen, om det behövs.

– Det var det upplägget vi använde oss av innan sportlovet. Skulle vi hamna i ett läge där det behövs distansundervisning igen är det bara att köra igång, säger Tina Hededal.

Artikeltaggar

NossebroNossebro skolanNyheterSkola och utbildningTina Hededal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.