Hoppa till huvudinnehållet

Vattenläckan leder till nedstängning av Jonslunds skola och förskola

Publicerad:
Jonslunds skola är en av de verksamheter som tvingas stänga ner på grund av en vattenläcka.
Jonslunds skola är en av de verksamheter som tvingas stänga ner på grund av en vattenläcka. Foto: Mattias Olsson

Vattenläckan i Krokstorp får nu konsekvenser för den kommunala verksamheten. Man tvingas nu stänga ner verksamheterna Jonslunds skola/fritidshem/förskola och Fåglums förskola på grund av vattenbrist.

Vårdnadshavare uppmanas att hämta hem sina barn så snart som möjligt. Information har gått ut till vårdnadshavare via skolapp och Unikum.

– Läckaget från igår har tyvärr inte blivit lagat än. Men vi har ändå haft lite vatten under dagen. Men nu på eftermiddagen så känner vi att det inte har räckt till, då kände vi att det var nödvändigt att stänga, säger Malin Svantesson som är rektor på Jonslunds skola F-5, grundsärskola, Fritidshem Jonslund skola F-5, Förskolan i Jonslund och Förskolan Äventyret i Fåglum.

Hon förklarar beslutet att stänga ner verksamheten.

– Det handlar om hygieniska skäl kan man väl säga. Det känns som att man ska kunna tvätta händerna om man går på toa, och vi kan inte tillhandahålla mera dunkar med vatten. Alla har kämpat på fantastiskt, och det gick bra, men det är viktigt att det fungerar ordentligt, och vi kände att det inte fungerade längre när vi tog beslutet.

Även under tisdagen skickade man hem barnen med anledning av samma vattenläcka. På tisdagen stängde man ner strax efter klockan 14. Under onsdagen stängde man timmen tidigare. Svantesson berättar att man har fått kontakt med samtliga föräldrar.

– Det är ingen situation vi kan råda över, utan förhoppningen var att kunna ha igång verksamheten som vanligt. Man hoppas ju att vårdnadshavarna har förståelse för situationen.

Om verksamheterna kommer att kunna hålla öppet som vanligt i morgon vet man inte i nuläget.

– Vi gick ut i meddelandet med att vi inte kan ge någon mer information nu, eftersom vi själva inte vet hur det blir i morgon, säger Svantesson.

Artikeltaggar

Essunga kommunFåglumJonslundNyheterSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.