Hoppa till huvudinnehållet

Distansundervisning i Essunga

Publicerad:
För eleverna i årskurs 7-9 blir det distansundervisning i veckan.
För eleverna i årskurs 7-9 blir det distansundervisning i veckan. Foto: Mattias Olsson

För eleverna i årskurs 7-9 på Nossebroskolan införs återigen distansundervisning, men start idag, måndag.

Beslutet om distansundervisning gäller i nuläget fram till på fredag. Det är nya rekommendationer från Smittskydd Västra Götaland som gör att man väljer att låta eleverna studera hemma.

– Det var inte så mycket att fundera på när smittskydd kom med den rekommendationen igår kväll. Det kändes rätt att följa rekommendationen, det är de som är proffsen och inte vi, säger Maria Malmberg (C), ordförande i utbildningsnämnden, som var med och fattade beslutet.

Tina Hededal, chef utbildningssektor, och utbildningsnämndens ordförande Maria Malmberg (C).
Tina Hededal, chef utbildningssektor, och utbildningsnämndens ordförande Maria Malmberg (C). Foto: Mattias Olsson

Redan under måndagen var eleverna igång på distans.

– Vi kom igång redan på morgonen. Redan när eleverna gick på lov så hade de fått uppdrag att ta med allt hem för att kunna köra på distans vid behov. Så vi behövde inte ha någon halvdag eller så för att hämta material utan det fanns redan på plats, säger Tina Hededal, chef utbildningssektor.

I dagsläget gäller alltså distansundervisningen veckan ut.

– Vi får stämma av under veckan hur det ser ut, men vi börjar med en vecka, så får vi se vad rekommendationerna säger och om det märks någon smittökning, säger Maria Malmberg.

På kommunens hemsida kan man även läsa att de elever som vid stängningen i januari hade närundervisning erbjuds det även denna gång, samt att beslutet inte gäller förskolan, grundskolans förskoleklass till och med årskurs 6 eller särskolan.

Känner du en oro för ökad smitta nu efter lovet?

– När smittskydds besked kommer så sent en söndag så blir man ju orolig. Sedan har vi inte sett en ökning i vår kommun totalt sett, men det finns ju en allmän smittspridning även här, säger Tina Hededal.

Personalbortfall

Under måndagen gick man via appen även ut och vädjade till föräldrar som har barn på fritidshem i Jonslund att hämta barnen tidigare om man har den möjligheten.

– Vi har ett stort personalbortfall. Vi har många frånvarande och det är svårt att få vikarier. Under pandemin blandar vi inte heller personal från olika verksamheter. Vi följer det dagligen, och vi försöker så länge vi kan att ha verksamheten igång, säger Tina Hededal.

Artikeltaggar

Maria MalmbergNossebroNossebro skolanNyheterSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.