Hoppa till huvudinnehållet

Mötesplatsen i Stora Mellby klar: ”Ett lyft för bygden”

Publicerad:
Bengt Mökander från Stora Mellbys SK tycker att mötesplatsen blivit ett lyft för bygden.
Bengt Mökander från Stora Mellbys SK tycker att mötesplatsen blivit ett lyft för bygden. Foto: Mattias Olsson

I augusti togs ett första symboliskt spadtag på den nya mötesplatsen i Stora Mellby. I januari stod den sedan klar och under sportlovet har den varit välbesökt.

Mötesplatsen är en väderskyddad arena för lek, idrott och kultur, som stod klar i januari i år. Men det är ett långt arbete som lett fram till att mötesplatsen med namnet Mötesplats Stora Mellby nu står klar.

– Projektet drog igång för fem år sedan kan man säga, själva markarbetet drog igång i maj förra året, och i januari blev det slutbesiktigat. Vi fick beskedet på en fredag, och på lördagen började vi spola is, säger Bengt Mökander från Stora Mellby Sportklubb.

Mötesplats på gång i Stora Mellby: "Viktigt för hela byn"

Nu är det Stora Mellby SK som ansvaret att sköta mötesplatsen.

Under sportlovet har man isen varit en populär plats att befinna sig på, men till NLT:s besök under fredagen hade temperaturen hunnit stiga såpass att man stängt av isen. Men mötesplatsen är tänkt att vara mer än bara en skridskorink.

Såhär ser den ut: Mötesplats Stora Mellby.
Såhär ser den ut: Mötesplats Stora Mellby. Foto: Mattias Olsson

– Vi har ett konstgräs där man kan göra det mesta. Det går att leka, det går att utföra ett flertal olika idrotter, eller som nu att man kunnat åka skridskor. Vi kan även ha kulturella evenemang, så det ska vara en multiarena för såväl ung som gammal, säger Mökander.

Såhär såg mötesplatsen ut i somras när NLT var på plats för det första symboliska spadtaget.
Såhär såg mötesplatsen ut i somras när NLT var på plats för det första symboliska spadtaget. Foto: Mattias Olsson

Efter många års arbete är han nöjd över att mötesplatsen står klar.

– Det känns bra på väldigt många sätt. Det har gett ett stort engagemang i bygden och vi har fått många ryggdunkar. Sedan är det kul att se att så många har ställt upp på det. Dels ideellt men även företag. Jag tycker att det är ett lyft för hela bygden, säger Bengt Mökander.

Isen har varit populär under sportlovet, men på grund av värmen fick man stänga under fredagen.
Isen har varit populär under sportlovet, men på grund av värmen fick man stänga under fredagen. Foto: Mattias Olsson

Artikeltaggar

Essunga kommunNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.