Oförståeligt bemötande av polisen

Insändare
PUBLICERAD:
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Fredagen den 5 januari så var jag i Nossebro och handlade först på Erikssons därefter på Systembolaget. Strax efter klockan tio åkte jag mot hemmet. Tog vägen förbi Hallens mot gamla posten. Där körde en polisbil upp på vänster sida och pekade åt mig att stanna vilket jag gjorde.

I mina tankar så trodde jag att det var en baklykta som var trasig. Jag öppnade dörren och skulle gå bak för att titta då polisen skrek "sitt kvar!” Vilket jag gjorde.

Jag blev rädd, han kom fram och bad om körkortet, jag gav honom detta. Därefter bad han mig blåsa. ”Blås, blås, blås”, sa han högt och aggressivt.

Jag började gråta och frågade vad jag hade gjort för fel och varför han var så aggressiv och arg, Då svarade han att jag inte hade stannat på polismans uppmaning. Han sa att de hade signalerat och blinkat med lamporna på taket. Jag bad om ursäkt för att jag inte uppmärksammat detta. Då sa han att det är tur för dig att du ber om ursäkt annars hade jag gett dig böter.

Därefter frågade han varför jag gråter. Jag svarade att jag blev så rädd. ”Varför är du rädd för polisen?”, undrade han.

Jag förstod inte vad jag hade gjort för fel, varför han stannade mig och varför han var så arg. Eftersom jag var så ledsen så frågade han om jag hade någon att tala med, någon nära eller socialtjänsten?

Jag satt en stund för att lugna ner mig innan jag fortsatte hem. Dagen (jag orkade inte prata om det den dagen) efter pratade jag med mina barn som blev oerhört upprörda över det bemötande som polismannen gav mig. Jag fick rådet att skriva en insändare till NLT. Detta mötet har berört mig mycket illa och verkligen stört min nattsömn. Jag tänker att en myndighetsperson absolut inte får uppträda på detta sätt.

Jag har själv arbetat med bemötande frågor och utbildat politiker, medarbetare och chefer i detta ämne. Jag kan förstå att polisen ibland blir pressad och provocerad men jag är en kvinna 70+ och jag tror inte att jag gjorde eller sa något som provocerade honom.

Signatur kvinna 70+

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.