Svar: Därför tillåter vi praktikanter

Insändare
PUBLICERAD:

Hej Undersköterska i äldreomsorgen.

Under den pågående pandemin har social välfärd i Lidköpings kommun inte tagit emot så många praktikanter som vi brukar för att vi vill minska antalet personer som finns runt dem vi ska skydda. Samarbetet med utbildning & abetsmarknad gällande praktikplatser, APL, har dock fortgått. Anledningen till det är att vi tillsammans gjort bedömningen att det är av största vikt att såväl gymnasieungdomar och studerande vid vård- och omsorgsutbildningen för vuxna kan fullfölja sina pågående studier.

Eleverna får inför sin praktikplacering tydliga instruktioner från skolan om att vara hemma vid minsta förkylningssymtom och att begränsa sina kontakter för att minska risken att sprida smitta till sårbara grupper.

Social välfärd tycker även det är av största vikt att våra framtida medarbetare kan få det viktiga innehåll i deras studier till undersköterskor som deras APL innebär. Det är ju dessa elever som om några månader förhoppningsvis kommer arbeta som semestervikarier i samma verksamheter och då är det viktigt att de har så mycket kunskap med sig som möjligt.

Lotta Hjoberg, sektorschef social välfärd

Ove Brodin, förvaltningschef utbildning & arbetsmarknad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.