Hoppa till huvudinnehållet

Lind: Håll kulturskolan öppen

Publicerad:
Kultur- och idrottsminister Amanda Lind vid torsdagens pressträff.
Kultur- och idrottsminister Amanda Lind vid torsdagens pressträff. Foto: Jessica Gow/TT

Håll kulturskoleverksamheterna öppna för barn och unga. Det var budskapet från kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) på en pressträff tillsammans med bland andra statsminister Stefan Löfven (S) och utbildningsminister Anna Ekström (S) på torsdagsmorgonen.

– Det är viktigt att idrotts- och kulturverksamheter för unga håller öppet även när andra verksamheter stänger ned. Offentliga verksamheter för barn och unga bör återupptas, sade hon.

Anledningen är att man vill undvika negativa effekter hos den yngre befolkningen.

– Pandemin försvårar för daglig rörelse och annat som ger livet mening. Vi vill undvika negativa följder för barn och ungas hälsa och vi kan alla hjälpas åt att ge barnen ett så normalt liv som möjligt.

Uppmaningen gäller främst verksamheter som riktar sig till barn födda efter 2005.

Artikeltaggar

Amanda LindAnna EkströmBarnCoronavirusetIdrottNöje/KulturRegeringenStefan Löfven

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.