Hoppa till huvudinnehållet

UngDrive ersätter sommarlovsentreprenörerna i Götene

Publicerad:

Götene kommun ger i samarbete med UngDrive ungdomar som går första eller andra året på gymnasiet chans att driva sitt eget företag under sommarlovet. Den 1 februari öppnar rekryteringen till UngDrive Academy 2021.

I sommar kommer åtta ungdomar få möjligheten att starta ett eget företag under ledning av unga, erfarna entreprenörer. Satsningen ersätter kommunens tidigare koncept sommarlovsentreprenörer.

– Skillnaden är att UngDrive bedrivs av entreprenörer. Tidigare har kommunen själva arrangerat allt, men nu tar UngDrive över, berättar projektledare Bobby Gradde.

17-åringar blir entreprenörer för en sommar: "Siktar på att ha roligt under tiden"

UngDrive Academy drar igång i början av sommarlovet med en fem dagar lång kick-off, som innehåller föreläsningar, workshops, säljträning och personlig coachning. De får också arbeta med att utveckla sin företagsidé.

Därefter är tanken att deltagarna ska driva sitt eget företag. Företagscoacher finns till hands under hela sommaren för stöttning och vägledning.

– Det här är det optimala sättet att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap och samtidigt få göra något meningsfullt under sommarlovet.

Artikeltaggar

GöteneGötene kommunNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.