Hoppa till huvudinnehållet

Försökte skjuta fyrverkerier mot polis: "Hoppas se ett slut på detta snart"

Publicerad:
Under fredagskvällen försökte ungdomar skjuta fyrverkerier mot ett polisfordon.
Under fredagskvällen försökte ungdomar skjuta fyrverkerier mot ett polisfordon.

Under fredagen togs en anmälan om blåljussabotage upp, efter att en grupp ungdomar i Margretelundsområdet gjort ett försök att skjuta smällare och fyrverkerier mot ett polisfordon. Per Larsson, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen, vill se ett slut på den växande problematiken.

– Rätt som det är kan det gå riktigt illa, menar han.

NLT har rapporterat om flera incidenter kring ungdomsgrupper som skjutit smällare och fyrverkerier omkring sig, främst i Margretelundsområdet, där problematiken nu har eskalerat med besked. Nyligen fick en kvinna en smällare kastad mot ansiktet och under juldagskvällen, försökte någon att skjuta fyrverkerier mot ett polisfordon.

– Försöket misslyckades och ingen skadades. Men det här har hållit på i flera veckor och det är ungdomar i grupp som utför handlingarna och vi hoppas se ett slut på detta snart innan det går riktigt illa, säger stationsbefäl Per Larsson.

Under fredagen lyckades man till sist få tag i ungdomarna som hämtades av föräldrar, något som Per Larsson ser som ett steg i rätt riktning.

– I samband med att föräldrarna blir upplysta så har vi förhoppningar om att det kan bli bättre.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMargretelundNyheterPolisanmälanPolisen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.