Linus och Fredrik får företag att synas

Publicerad:
Fredrik Andersson och Linus Larsson är unga företagare. Trots det relativt nystartade företaget har de många kunder på väntelistan. Foto: Emma Hjorth

Syns man inte, så finns man inte. Eller? I vilket fall kan Linus Larsson och Fredrik Andersson på det nystartade företaget LF digital marketing hjälpa de företag som inte syns så mycket att bli mer sedda.

Det hela började för sisådär knappt tjugo år sedan. Linus Larsson och Fredrik Andersson lärde känna varandra på förskolan. De blev bästa vänner och hängde ihop fram till tioårsåldern, då de kom ifrån varandra.

Men så en dag, tio år senare, hörde Fredrik av sig till Linus. Killarna bestämde träff och vänskap uppstod, igen.

– Jag gick handelsprogrammet då och var sugen på att starta en egen webbshop, och Fredrik föreslog att vi kunde starta en ihop, berättar Linus.

– Vi hade båda tänkt på att starta eget företag sedan vi var små. Jag hade aldrig vågat ta klivet att göra det, men nu när det fanns en annan person som också ville kändes det lättare att starta tillsammans. Två är starkare än en, säger Fredrik.

Där och då startades inget företag. Men däremot i våras. Webbshop-idéen ratades och byttes ut mot en än starkare. Att hjälpa andra företag med digital marknadsföring.

– Vi gör de flesta digitala tjänster med inriktning på marknadsföring, förklarar Linus och Fredrik.

Detta kan vara allt ifrån att ett företag får hjälp med att bygga upp en hemsida, riktade annonser på Facebook till att göra annonser eller spela in företagsfilmer.

– Marknadsföringen har en otroligt stor vikt i dagens samhälle, säger Fredrik och Linus fyller i:

– Så vi hjälper de företag som inte har kunskap eller tid att synas digitalt.

Båda killarna är 22 år, något som de ser som en styrka:

– Vi är ju ganska unga jämfört med andra företagare. Men vi är uppvuxna med sociala medier och har alltid haft mobiltelefonen i fickan sedan vi gick i femman.

Fredrik Andersson och Linus Larsson lärde känna varandra som små. Nu driver de företag tillsammans.
Fredrik Andersson och Linus Larsson lärde känna varandra som små. Nu driver de företag tillsammans. Foto: Privat

LF digital marketing startade sin verksamhet i våras, och killarna arbetar med företaget vid sidan av sina ordinarie jobb på Elon ljud & bild (Linus) och Dollarstore (Fredrik). Kunderna är många, och därför blir det många sena kvällar för delägarna. Bland annat har NSG och Grästorps kommun anlitat Linus och Fredrik för att spela in företagsfilmer till den digitala yrkesmässan. Grästorps handel har också fått nys om deras kunskaper och bad därför om konsultation för att sätta ihop handelstidningen som synts i butikerna under hösten.

– Än så länge har vi mycket att göra och det är klart att man hoppas på att bli större. Drömmen är att ha ett kontor och en fast ström av trogna, nöjda kunder, säger Linus.

Båda uppmuntrar andra till att starta eget:

– Det är en fördom att det är svårt att starta eget företag. Det är inte så svårt, det finns kurser att gå. Det är väldigt mycket jobb, men har man en affärsidé och vet vad man är bra på och vad man tycker är roligt ska man fortsätta på det. Det är bara att kasta sig ut, våga prova saker. Det är kul och man lär sig mycket med tiden.

Artikeltaggar

DollarstoreElonFacebookGrästorpGrästorps kommunNSGNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare