Hoppa till huvudinnehållet

Förlänger inköpsservice för 70-plussare

Publicerad:
Foto: ANDREAS APELL / TT

Den tillfälligt sänkta åldersgränsen från 80 till 70 år för kommunal service när det gäller matinköp förlängs. Det beslutade vård- och omsorgsnämnden på onsdagen.

Att få hjälp med inköp är en av de servicetjänster som Lidköpings kommun erbjuder äldre. Det går också att få hem förberedda ingredienser för enklare tillagning genom servicetjänsten Matkassen.

Under normala omständigheter ska man vara över 80 år för att få ta del av dessa tjänster, men under coronapandemin har kommunen infört en tillfällig sänkning av gränsen till 70 år. Den sänkningen skulle ha upphört den 31 december, men nu har vård- och omsorgsnämnden beslutat om en förlängning till den 4 april.

Artikeltaggar

ÄldreCoronavirusetLidköpings kommunLivsmedelNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.