• måndag
  25 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Nytt kommunhus behövs inte

Insändare
PUBLICERAD:

Nyligen kunde man läsa i NLT att kommunen planerar att bygga ett nytt kommunhus som ska placeras centralt vid torget. Där ska politiker och höga tjänstemän vara verksamma. Sannolikt bakom kodlås så att inga innevånare spontant kan komma in. Kostnad ej redovisad.

Behövs detta verkligen? Nuvarande kommunens hus vid vårdcentralen duger gott även till politiker och tjänstemän.

Covidpandemin visar även att skärmtjänstemän kan jobba hemifrån. Befintliga kontor vid vårdcentralen kan enkelt byggas om till små grupprum där skärmtjänstemännen kan träffas när det behövs. Sannolikt finns det överytor där. Kommer man ändå fram till att fler kontor behövs kan man bygga på en våning på det planerade höghuset där så att allt blir samlat på samma ställe. För övrigt verkar det bra att bygga ett höghus för äldreboende vid vårdcentralen. Nytt kommunhus är helt onödigt.

Kommunen saknar cykelvägar. De behövs både till Flakeberg, Forshall, Salstad, Tengene och andra metropoler i kommunen. De behöver inte vara av så starka som cykelvägen till Tre Älgar utan kan göras billigare.

Mycket är bra i Grästorp. Vi har nybyggda skolor, nyrenoverat badhus, nytt kulturhus och välskötta centralt belägna idrottsanläggningar. Nu gäller det att förvalta detta. Vi har anläggningar under mark som inte syns, VA, som kontinuerligt måste bytas ut till ganska höga kostnader.

Taxpayer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.