Bättre sent än aldrig - så vill L utveckla hamnområdet

Debatt
PUBLICERAD:
Det är hög tid att tänka om gällande området i Västra hamnen, skriver Liberalerna i dag.
Foto: Sören Turesson

Noterar att nu även majoriteten i Lidköping inser det som de flesta i Lidköping förstått sedan länge. Det är dags att tänka om gällande det som numera kallas Västra hamnen, det vill säga Hamnstaden.

Liberalerna har under mer än två års tid på olika sätt försökt få majoriteten att öppna upp för diskussion om alternativ till den inslagna vägen om bostäder. Anledningen till att vi velat ha denna diskussion är många. Det är bland annat förseningar och fördyrningar gällande reningsverket samt miljöföroreningarna som på olika sätt och för de flesta varit kända sedan länge. Det som förvånar är att det tagit så lång tid att notera detta även för majoriteten i Lidköping.

Vi säger inte att vi aldrig ska bygga i Hamnstaden. Men i dagsläget är det för mycket som hindrar detta i nutid och då behöver vi ha alternativa lösningar istället för att bara köra på som om man inte känner till problemen.

Vi har vid flera tillfällen till exempel via motion i fullmäktige m.m föreslagit en dialog om alternativ samt även konkreta alternativ som att iordningställa en ställplats för husbilar, restauranger med utsikt över Vänern, låt området kring småbåtshamnen fortsätta vara den rekreationsplats som så många söker sig till på sommaren osv.

Vi stödjer även till fullo det förslag som kreativa Lidköpingsbor lämnat in gällande gästhamn i anslutning till Lidan. Vi ser det som en perfekt lösning med gästplats för båtar och husbilar kombinerat med service. Kommunen har byggt en fantastiskt fin promenadväg från Röstrandsområdet mot Vänern men det tar slut i... ingenting. Här vore det perfekt med ett turist- och sommarställe för Lidköpingsbor. Då kopplas Lidköping och Vänern ihop på ett bra sätt i båda riktningarna.

När det gäller området längre väster ut mellan småbåtshamnen och campingen ser vi ett (1) badområde som är ett kombinerat inne-, ute- och strandbad. Vi vill nyttja möjligheten till ett fantastiskt badområde istället för tre vid varandra separerade bad. Det betyder även att vi vill se på möjligheten att det är fritt utebad i bassäng och Vänern. Men vill man gå in i ett nybyggt badhus och nyttja rutschkanor m.m. så betalar man entré, men för övrigt utan kostnad.

Med Liberalerna blir Lidköping vid Vänern en verklighet för alla och inte bara visioner.

Pär Johnson (L)

Veronica Berling (L)

Henrik Gallus (L)

Johan Arelid (L)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.