Hoppa till huvudinnehållet

Nytt besked om distansundervisning efter jullovet

Publicerad:
Andreas Bill (C), utbildningsnämndens ordförande.
Andreas Bill (C), utbildningsnämndens ordförande. Foto: Daniel Strandroth

Beslutet om att släppa tillbaka elever till De la Gardie är taget. Nu ska processen analyseras och den 7 januari 2021 tar man ett nytt tag i frågan.

– Då tar vi ett nytt beslut om hur vi ska göra när eleverna återgår till studierna efter jullovet den 11 januari, säger Andreas Bill (C), utbildningsnämndens ordförande.

På fredagsförmiddagen tog utbildningsnämnden beslutet att låta eleverna komma tillbaka till gymnasiet. Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer den 10 december att ha en avstämning om läget.

– Vi kommer även att göra platsbesök för att kolla så att det fungerar, säger Andreas Bill.

Den 7 januari 2021 är det möte i presidiet med skolledningen.

– Då tar vi ett nytt beslut om hur vi ska göra när eleverna återgår till studierna efter jullovet den 11 januari.

Möjlighet på lokal nivå

Beslutet kommer dagen efter att regeringen och utbildningsminister Anna Ekström (S) meddelat att gymnasieskolor kan få gå över till distansundervisning om det finns risk för trängsel.

– Det var skönt att man förtydligade och öppnade upp möjligheten förr oss kommunala huvudmän att ta beslut om distansundervisning, inte bara på grund av kollektivtrafik och smitta utan även om det skulle vara riktigt trångt.

Andreas Bill besökte De la Gardie veckan efter att eleverna återvänt från lovet tillsammans med andra politiker och tjänsteman.

– Vi tyckte inte att det var så mycket trängsel där och då, men jag tror att om man ska man öppna upp igen så får det blir sakta och försiktigt, säger Andreas Bill.

Artikeltaggar

Andreas BillAnna EkströmRegeringenSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.