Sluta särbehandla bandyspelare

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Pontus Lundahl/TT

I dessa coronatider så är sig inget längre likt. Alla i samhället drabbas på ett eller annat sätt. Alla idrottsliga inomhusaktiviteter har ju stängts ner för seniorer vad gäller träning och matcher.

Det betydde att både handbollen, innebandyn, bandyn, ishockeyn mm inte längre får utövas av seniorspelare. Senare fick Villa BK:s herrseniorer dispens att träna. Orsaken skulle vara att de tjänar så mycket på sitt bandyspelande att de ska undantas. Det jämställs med ett yrke.

Innebandyseniorerna får inte träna trots att deras konkurrenter i serien tränar för fullt. De har fått beskedet att de får träna utomhus. Vad som är mycket märkligt är att kommun har gett damseniorerna i Villa BK samt seniorerna i Lidköpings AIK tillåtelse att träna trots att de här inte kan motivera att det är ett yrke för dem. Vari ligger rättvisan i denna bandystad Lidköping?

Hur kan man förbjuda innebandyseniorerna i IBK Lidköping att träna men tillåta bandyseniorerna i Lidköpings AIK och Villas seniordamer att träna?

Vore mycket intressant att få en förklaring ifrån de ansvariga på kommun. Det finns väl något annat i Lidköping än att ideligen särbehandla alla människor som snörar på sig skridskor och har bandyklubba i händerna. Inse någon gång att innebandy, fotboll, ishockey, handboll mm är oerhört mycket större både nationellt och internationellt än bandyn.

Sluta särbehandla bandyn och ge en förklaring varför alla seniorbandyspelare får hålla på att träna inomhus men inga andra. Väntar med intresse på svar.

Skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.