SPANA IN:s Emma Edling: "Hade du röstat på Stefan Löfven då?"

Krönikor
PUBLICERAD:

Alla pratade om det, varenda rast tryckte alla elever på ”uppdatera” i hopp om något nytt, de flesta gångerna hade inget nytt hänt och alla tryckte igen. Alla satt vi där och kollade hur mycket som skilde, lyssnade på varenda nyhet, för att hänga med i snacket. Snacket som fyllde varje korridor, varje klassrum, varje matsal och varje chattkonversation. Frågan alla undrade var vem som skulle vinna, vem skulle bli USA:s nästa president?

Hade du anställt honom?

I fyra år har han suttit där, han som ignorerar klimatets desperata rop på hjälp, han som av sin första fru anklagats för våldtäkt när han var rasande över deras skilsmässopapper, han som sedan 70-talet anklagats för sexuella trakasserier av 26 tjejer, han som bett icke-vita kvinnor i representanthuset att ”åka tillbaka dit de kommer ifrån”, han som är emot samkönade giftermål, han som inte tycker transpersoner ska få vara med i militären. Donald John Trump.

Om vi bara låter oss tänka bort republikaner och demokrater för en stund och helt opartiskt tar oss en titt på Donald Trump och om vi låtsas att vi hade varit anställningsansvariga i ett företag.

Du sitter där och haft jobbsökande, efter jobbsökande hos dig. Helt plötsligt kommer det in en man och han verkar superkarismatisk när ni pratar, men när du granskar kandidaten finner du allt jag skrivit ovan. Hade du anställt honom?

Om Stefan gjort så

Hur kan då sååå många amerikaner vilja att han ska anställas på det viktigaste jobbet, jobbet att styra deras land, deras framtid. Det för mig är ”orimligt!” som Kishti Tomita skulle ha sagt. Så min fråga till er är: hade Stefan Löfven blivit anklagad för sexuella övergrepp, eller om han bett mörkhyade kvinnor i riksdagen att ”åka tillbaka”, om Stefan hade gått ut och sagt att han var emot samkönade äktenskap – hade han fått vara statsminister? Hade du röstat på honom då? Usch!

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.