Hoppa till huvudinnehållet

Kastade upp fyrverkeripjäs på balkong

Publicerad:
Två män har dömts för ofredande efter att ha kastat upp en fyrverkeripjäs på en balkong i Lidköping.
Två män har dömts för ofredande efter att ha kastat upp en fyrverkeripjäs på en balkong i Lidköping. Foto: Bendiksby

Två Lidköpingsbor kastade upp en fyrverkeripjäs på en balkong och filmade händelsen.

Nu har duon dömts för ofredande.

I slutet av september förra året sitter en man och tittar på tv i sin lägenhet i Margretelund i Lidköping när det plötsligt smäller på balkongen. Gnistor och rök fyller balkongen och bostadsinnehavaren blir rädd för att det ska börja brinna. När han väl tittar ut möts mannen av två stora svarta fläckar i balkongtaket. Mannen ringer en bekant som visar sig precis ha fått ett filmklipp av händelsen. Filmen visar en man i 55-årsåldern kasta föremålet och mannen bakom klippet är en person i 40-årsåldern.

Männen åtalades vid Skaraborgs tingsrätt för ofredande, ett brott de nu har dömts för.

Påföljden är identisk för männen; 30 dagsböter à 50 kronor samt 5 000 kronor i skadestånd till den utsatta mannen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingMargretelundSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.