Hoppa till huvudinnehållet

Discgolfplaner i Margretelund avblåsta efter protesterna: "Måste ha de boende med oss"

Publicerad:
Stämningen var inte på topp vid det informationsmöte om planerna på discgolfbana i Margetelund som ordnades i Östbyskolans matsal i början av oktober. De närboende som hörsammat inbjudan uttryckte oro kring säkerheten då några av de korgarna och utkastpunkterna planerades ligga nära bostäder och pekade också på att det går en livligt trafikerad gång- och cykelväg i området.
Stämningen var inte på topp vid det informationsmöte om planerna på discgolfbana i Margetelund som ordnades i Östbyskolans matsal i början av oktober. De närboende som hörsammat inbjudan uttryckte oro kring säkerheten då några av de korgarna och utkastpunkterna planerades ligga nära bostäder och pekade också på att det går en livligt trafikerad gång- och cykelväg i området. Foto: Thomas Kühnel

Planerna på en discgolfbana i Margretelund är avblåsta. Motståndet från de närboende har fått kultur och fritid att backa.

– Vi måste ha de boende med oss. Vi vill ju att det här ska upplevas som något positivt, säger Tobias Bengtsson, förvaltningschef.

Till våren skulle discgolfbanan i parkområdet intill Östbyskolan stått färdig. Så blir det nu inte. Efter protesterna från Magdalenagatans samfällighetsförening nr 1 väljer kultur och fritid att trycka på paus.

– Dialogen har varit för dålig, konstaterar Mattias Andersson (M) och får medhåll av Tobias Bengtsson:

– Det hade säkert kunnat bli något positivt, men vi har kommit in fel.

En del av kritiken från samfällighetsföreningen handlade om att planerna på discgolfbanan i Margretelund inte föregåtts av ett nämndbeslut. Nu var ärendet uppe i nämnden, men det var inte frågan om placering som avgjordes. Istället blev beslutet att förvaltningen tillsammans med service fortsätter planeringen för en discgolfbana.

– Nu tittar vi vidare på andra alternativ, säger Tobias Bengtsson som inte helt vill avfärda Margretelundsområdet som sådant, även om den ursprungligen tänka platsen inte är aktuell.

Men det kan också bli någon helt annanstans.

– Vi vill inte låsa fast oss.

Om en ny plats hittas är själva bygget av banan inte så avancerat, men att en bana står färdig till våren som var tänkt är kanske inte så troligt.

– Jag låter det vara osagt. Men det är klart att det här fördröjer processen, säger Tobias Bengtsson.

Artikeltaggar

DiscgolfFritid och livsstilMargretelundNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.