Hoppa till huvudinnehållet

Positivt planbesked för lägenheter på Skaragatan

Publicerad:
 Jörgen Ehn och Henrik Hjertberg satsar i ett stort projekt på Skaragatan i Lidköping. Under tisdagen gavs det positivt planbesked.
Jörgen Ehn och Henrik Hjertberg satsar i ett stort projekt på Skaragatan i Lidköping. Under tisdagen gavs det positivt planbesked. Foto: Sören Turesson

Här har funnits en livsmedelsbutik och dansskola.

I dag har Lidköpingspolitikerna sagt ja till att undersöka möjligheten att bebygga platsen med cirka 130 bostäder.

Det handlar om en välkänd fastighet på Skaragatan i centrala Lidköping. Här lång en gång matvarubutiken Sjölanders och Helen´s dansskola och i dag finns här samlingslokalen Mötesplats hjärtat. Inom fastigheten finns även två äldre villor med kulturhistoriska värden som inte ska byggas om.

NLT har tidigare berättat att Frenbo AB och Hjertberg fastighetsförvaltning AB undersökte möjligheterna att bygga bostäder på platsen. Nu finns det ett godkänt planbesked som gör att lämpligheten ska undersökas.

Förslaget innebär 130 bostäder i flerbostadshus som ska vara 4-5 våningar, respektive 7-9 våningar höga.

– Vi har låtit tre arkitektbyråer rita förslag på utformning. Två av dessa har Lidköpings kommun fastnat för. De ska vara ett underlag som man kan plocka goda idéer ifrån till en färdig detaljplan, säger Jörgen Ehn, vd på Frenbo.

Han uppger att projektet är stort för de två bolagen och om tillstånd ges för byggnation kommer det ske i etapper med 30-35 lägenheter i varje.

– Det känns väldigt roligt att det mottagits så positivt av både tjänstemän och politiker.

Ett förslag från Arkitekt Kihlén AB på hur fastigheten kan komma att se ut.
Ett förslag från Arkitekt Kihlén AB på hur fastigheten kan komma att se ut. Foto: Arkitekt Kihlén AB
Förslag två - byggnader i sten från PE teknik & arkitektur.
Förslag två - byggnader i sten från PE teknik & arkitektur. Foto: PE teknik & arkitektur

Artikeltaggar

Bostad och byggenFrenbo ABLidköpings kommunSkaragatan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.