• idag
  28 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 feb
  -3°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Branden i Skara

Insändare
PUBLICERAD:

I NLT 26 oktober kunde man läsa om utredningen av branden i Skara då ett helt hus fick evakueras. Blir lite konfunderad över följande uttalande: "På kvällen innan hade räddningstjänsten släckt en glödbrand på vinden. När insatsen var avslutad (borde betyda att det var ordentligt släckt) lämnade ansvaret över för bevakning formellt över till fastighetsägaren. Vi lämnade efter två timmar, då vi försäkrat oss om att det var släckt."

Om man avslutat insatsen och försäkrat sig om att det var släckt så borde det väl inte börja brinna igen.

Hur kan man dessutom ha en brandman som inte har tillräcklig utbildning för att köra/handha tankbilen? Var han ensam eller saknade övrig närvarande personal utbildning? Har för mig att det i tidigare artiklar i NLT står att Falköpings styrka fick fram vatten först och om så var fallet var det nog mer än några minuter som det står i gårdagen tidning. Kan man lita på att om det brinner så har brandpersonal som rycker ut den kunskap som behövs?

Undrande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.